Tokat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezimizin 2014 yılı faaliyet programı çerçevesinde ilimiz Gıj Gıj Dağı mevkisinde oluşturulan ağaçlandırma alanında 06 Nisan 2014 Pazar günü saat 10.00 ' da İl Müdürlüğümüz Personeli, Gençlik Merkezi Üyeleri, Sporcu Gençler ve ailelerinin katılımlarıyla "Her Genç Bir Fidandır" ağaç dikim etkinliğimizi gerçekleştirdik.

Gençlik Merkezi Müdürümüz İbrahim Tarun yaptığı açıklamada

Etkinliğe katılanlara teşekkür ederek dinimiz ve kültürümüzde yeşilin ve ağacın ne denli önemli olduğunu hatırlatmaya gerek yok. Doğanın dengesinin bozulması ile gelecek nesli bekleyen türlü tehlikeleri bugünden önlemek ve onlara havası temiz, oksijeni bol bir dünya bırakmak için çalışıyoruz. Burada da bir ağacımız daha var diyebilmek bunu bilmek gerçekten çok önemli. İleride bugünün gençleri bu ağacın gölgesinde oturup rahat bir nefes alabilecek.” diye konuştu. Orman ve Su işleri Bakanlığı XI. Bölge Müdürlüğü Tokat İl Şube Müdürlüğüne etkinliğimizde bizlere desteklerinden dolayı ,İl Müdürlüğümüz ve Gençlik Merkezimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

Öğrencilerin katıldığı fidan dikim etkinliği renkli görüntülere sahne oldu. Genç gönüllüler çok sayıda fidanı toprakla buluşturmuş olmakla beraber, yeşil alanlarımızın korunma ve gelişmesinde katkıda bulunmanın büyük mutluluğunu yaşadı. Fidan dikmekten büyük mutluluk duyduklarını belirten öğrenciler, dikilen fidanların bundan sonraki bakımlarını üstlenecekleri sözünü verdiler.