Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Bakan Osman Aşkın Bak’ın mesajı şöyle:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderlik ettiği ve kahraman milletimizin birlik, beraberlik, azim ve inancıyla vücut bulan 30 Ağustos Zaferinin 95. Yıldönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz.

30 Ağustos; 1071’de Malazgirt’te açılan sayfanın altına 1922 yılında vurulan şanlı mühürdür. O savaş meydanlarında yalnızca Anadolu toprakları düşman işgalinden kurtulmamış; aynı zamanda bu milletin hiçbir zulme ve işgale boyun eğmeyeceği tüm dünyaya ispat edilmiştir.

Böyle önemli günlerin idrak ve şuuruyla tarih okunduğunda görülecektir ki; Malazgirt’in Sakarya’dan, 30 Ağustos Zaferi’nin 15 Temmuz’daki millî irade ve ruhtan farkı yoktur.

Ecdadımızın azim, iman ve heyecanı bugünümüzün güçlü geleceğimizin sağlam temellerini oluşturmuştur. Bizler de aynı aşk ve inançla 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimizi inşa ediyor, yarının sahipleri olacak evlatlarımıza her alanda dünya lideri bir Türkiye bırakmanın mücadelesini veriyoruz. 

Bu mücadelede en büyük gücü istiklal sevdalısı aziz milletimizden alıyor, bu topraklarda, şanlı bayrağımızın gölgesinde sonsuza kadar birlik ve kardeşlik içinde yaşayacağımızı bir kez daha tüm dünyaya haykırıyoruz. 

Bu duygu ve düşüncelerle, aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, bağımsızlık meşalesini yakarak bu zafere öncülük eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, dava arkadaşlarını ve vatan müdafaasında canını siper eden şehit ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnet duygularımla anıyorum.”