Amatör Spor Haftası kapsamında Spor Kulüplerine malzeme yardımı yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Amatör Spor Federasyonları Konfederasyonu işbirliğinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ile Tokat ASKF koordinesinde 09-15 Ekim 2017 tarihleri arasında İlimizde düzenlenen “Amatör Spor Haftası” etkinliklerimiz devam ediyor.

Tokat Vali Vekilimiz Mehmet Suphi Küsbeci, Tokat Belediye Başkan Yardımcıları Osman Altunordu, Selahattin Kelemci, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cemil Çağlar, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Şube Müdürlerimiz Ömer Besler, İbrahim Tarun, Tokat Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Sezai Işkın, Kulüp yetkileri, İl Müdürlüğümüz Personelleri, antrenörlerimiz ve sporcuların katılımlarıyla Hüseyin Akbaş Spor Salonumuzda Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından İlimizde faaliyet gösteren Spor Kulüplerine yardım kapsamında gönderilen spor malzemelerinin dağıtım töreni Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasına müteakiben Açılış konuşmaları ile devam etti. 

Tokat ASKF Başkanı Sezai Işkın; Bugün 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen Amatör Spor haftasının amacı ve hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu. Amatör profesyonelliğin geçtiği bir kapıdır, bizler amatörün tanımına baktığımızda hiçbir karşılık beklemeden, yapılan çalışma neticesinde sağlıklı bir bedene sahip olarak “Gelecekte Şanlı Türk Bayrağımızı ve İstiklal Marşımızı Uluslararası düzenlenen Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında hep zirvede tutacak hem eğitim hem de sportif anlamda gençlerimiz amatör sporun ruhu ile kendilerini geliştirip, madde bağımlılığı ve zararlı alışkanlıklardan uzak tutarak, profesyonel birer Milli Sporcu olarak İlimizi ve Ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerdir.

Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan, Valiliğimizden, Belediyemizden ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğümüzden aldığımız destekle İlimizde ve ilçelerimizdeki amatör spor kulüplerimizin ihtiyaçlarına cevap verebilmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Amatör Spor Haftasının İlimiz ve Ülke Sporumuz adına hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Sözlerine Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr.Osman Aşkın Bak'ın selamlarını ileterek başlayan İl Müdürümüz Cemil Çağlar konuşmasının devamında;

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğümüzün talimatları doğrultusunda İlimizde 09-15 Ekim 2017 tarihleri arası amatör spor haftası kutlamaları çeşitli sportif etkinliklerle gerçekleştirilmektedir.

Amatör Spor Haftasında gerçekleştirilen sportif etkinliklerle toplumda sporda farkındalık oluşturularak, halkımızın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi, yetenek taraması yapılarak spora yönlendirilmiş çocuk ve gençlerimizin bağlı oldukları spor kulüplerinin, başarılı sporcularının halkımızla tanıtılması, yeni bireylerin spora kazandırılması, amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin, sosyal sorumluluk duygusu oluşturulması ile sporu tabana yayarak spor bilinci ve kültürünün oluşturulmasıdır.

69 spor kulübü ve 3133 faal olmak üzere toplamda 30258 lisanslı sporcu sayısına sahip olan İlimizde, Amatör Spor haftası İl Merkezi ve İlçelerimizde çeşitli sportif etkinliklerle kutlanmaya devam etmektedir.

 İlimizdeki amatör spor haftası kutlamalarında maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Valiliğimiz olmak üzere, Belediye Başkanlığımıza, diğer Kamu Kurum ve Kuruluşlara şükranlarımı sunar, tüm amatör spor camiasının amatör spor haftasını kutlarım.

İl Müdürlüğü olarak bizlerde İlimizde amatör spor haftasını gençlerimizin ve halkımızın dolu dolu sportif etkinliklerle geçirmelerini sağlamak amacıyla Yüzme, Atletizm, Basketbol, Tenis, Futbol, Hentbol, Masa Tenisi, Voleybol, Badminton ve Okçuluk branşlarında yapmış olduğumuz sportif etkinliklerin yanı sıra, sporda farkındalığı artırmak için Sosyal ve Kültürel etkinlikler düzenledik.

Amatör spor haftası kutlamaları çerçevesinde Kulüplerimizin her zaman büyük destekçisi olan Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından gönderilen içlerinde yağmurluk, eşofman ve antenman malzemelerinden oluşan spor çantalarının kulüplerine dağıtımını yapacağız.

Tüm gençlerimizin madde bağımlılığı, zararlı ve kötü alışkanlıklardan korunmaları, Vatanını, Milletini seven hoş görülü liderlik ve arkadaşlık duyguları gelişmiş iyiyi, güzeli ayırt edebilen takdir eden saygılı bir birey olarak yetişebilmeleri için tüm gençlerimizi tesislerimize davet ediyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum"dedi.

Tokat Vali Vekilimiz Mehmet Suphi Küsbeci;

Geçmişte ne çim sahalarımız nede bu tür spor salonlarımız vardı, ama günümüzde çok şükür il merkezi ve ilçelerimizde spor salonlarımız, çim sahalarımız gençlerimizin hizmetinde faaliyetler göstermektedirler.

Gençlerimizin bunu çok iyi değerlendirmesi lazım, spor sadece vücut gelişimi için değil aynı zamanda sağlık ve ahlaki açıdan bir düzendir, insanların geleceğidir.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzce Amatör Spor Haftası kapsamında etkinlikler gerçekleştirilmekte ve sporu tabana yayma konusunda güzel bir çalışma olup biz bu tür etkinliklerin devam etmesini istiyoruz. Gençlerimizin ihtiyaçlarını gidermek için gerek Valiliğimiz İl Özel İdare ve Belediyemiz olarak sizlerin yanında olacağı sözünü verirken, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğümüz tarafından İlimizde faaliyetlerine devam eden 55 Spor Kulübümüze gönderdiği sportif malzemeler Tokat Vali Vekilimiz Mehmet Suphi Küsbeci, Tokat Belediye Başkan Yardımcıları Osman Altunordu, Selahattin Kelemci,Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cemil Çağlar, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Şube Müdürlerimiz Ömer Besler, İbrahim Tarun ve Tokat Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Sezai Işkın tarafından Kulüp temsilcilerine dağıtımları gerçekleştirildi