Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, 10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 79. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Bakan Osman Aşkın Bak’ın mesajı şöyle:

“Cumhuriyetimizin kurucusu, İstiklâl mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemâl Atatürk’ü vefâtının 79. yıl dönümünde saygı, rahmet ve minnetle yâd ediyorum.

Atatürk’ün milletimizden aldığı güçle başlattığı tarihî yolculuk, destansı bir mücadeleye dönüşmüş ve 1923’te Cumhuriyetimizin kurulmasıyla taçlanmıştır. Gazi Mustafa Kemâl, bu mücadelede gösterdiği inanç ve kahramanlıkla tüm dünyanın hayranlığını ve takdirini kazanmıştır.

Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak Atatürk’ün “Fikri Hür, İrfanı Hür, Vicdanı Hür Nesiller...” idealiyle gençlerimize çağımızın ihtiyaçlarına uygun koşullar sağlama, onları kültür ve eğitim seviyeleri yüksek, donanımlı bireyler olarak yetiştirme gayretimiz artarak devam etmektedir. Ülkemizi O’nun işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak hepimiz için millî ve ortak bir sorumluluktur. Bu sorumluluk bilinci ve aziz milletimizin ruhunda asla sönmeyen istiklâl ateşi, millete hizmetkârlık yolundaki en büyük dayanağımızdır. 

Gençlerimizin gözlerindeki ışıktan aldığımız heyecan ve güçle, 2023 hedeflerimize doğru inançla yürümeye devam edeceğiz.

Bu duygularla, Cumhuriyeti’mizin kurucusu Gazi Mustafa Kemâl Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve vatan müdafaasında canını siper eden tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum.”