Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Dairesi   Başkanlığı ve Geleneksel Çocuk Oyunları Derneği iş birliğinde 81 ilde “Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği” düzenlenmektedir.

Bu kapsamda Tokat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen “Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği” Ortaokullar kategorisinde 14 takımın katılımıyla Hüseyin Akbaş Spor Salonumuzda gerçekleştirildi.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Özdemir “Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliğinin” açılışında yaptığı konuşmada;

“Öğrenci ve öğretmenlerimizi kutluyorum. Böyle güzel bir organizasyonun içinde yer aldığınız ve bu şenliğe renk kattığınız için teşekkür ederim. Öğrencilerin bu tür geleneksel çocuk oyunlarını oynayarak bilgisayar ortamından ve sanal oyunlardan uzaklaşarak daha sağlıklı, birbirleriyle ilişkilerinde daha olumlu ve pozitif davranışlarda bulunacaklarına inanıyorum” dedi.

Hüseyin Akbaş Spor Salonumuzda gerçekleştirilen yarışmalar renkli görüntülere sahne oldu. 14 takımın katıldığı müsabakalarda yakan top, halat çekme ve bayrak yarışmaları yapıldı. Ortaokul öğrencilerinin kıyasıya mücadele ettiği yarışmalar çekişmeli geçti.

Yarışlar sonrasında düzenlenen ödül töreni ile Halat Çekme, Yakan Top ve Bayrak Yarışında dereceye giren okulların kupaları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz Şube Müdürü Ömer Besler, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Demir ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Özdemir tarafından verildi.

Etkinlik, katılımcıların birlikte fotoğraf çektirmelerinin ardından sona erdi.

Yarışmalarda ilk üç dereceyi elde eden takımlar

HALAT ÇEKME
1.Atatürk Ortaokulu
2.Gazi Osman Paşa Ortaokulu
3.Vakıfbank Namık Kemal Ortaokulu

YAKAN TOP
1. Gazi Osman Paşa Ortaokulu
2.Bedesten Ortaokulu
3.Yeşilbağ Ortaokulu

BAYRAK YARIŞI
1.TOKİ Ortaokulu
2.18 Mart Ortaokulu
3.Şehit İbrahim Doğan Ortaokulu