8.Uluslararası Hüseyin Akbaş Serbest Güreş Turnuvası Açılış Seremonisi yapıldı

Tokat’ ın yetiştirmiş olduğu Şampiyonlar Şampiyonu Merhum Hüseyin AKBAŞ anısına 09-10 Aralık 2017 tarihlerinde 8. Uluslararası Hüseyin AKBAŞ Serbest Güreş turnuvası Türkiye ( Tokat, İstanbul, Çorum, Ankara ), Gürcistan, Rusya ve Ukrayna Ülkelerinden olmak üzere toplam 70 sporcunun katılımı ile adının verildiği Hüseyin Akbaş Spor Salonumuzda gerçekleştirilmektedir.

Turnuvaya Tokat Valimiz Dr.Ömer Toraman,  Almus kaymakamı Hamza İnam, Yeşilyurt Kaymakamı Malik Çalışır,  İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, İl Jandarma Komutanı J.Albay Hidayet Arıkan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cemil Çağlar, İl Müftüsü Ahmet Erdem, Türkiye Güreş Federasyonu Serbest Stil Güreş As Başkanı Serdar Cinkılıç, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Gökçe, İl Protokolü, Hüseyin Akbaş’ ın Kızı Sebahat Akbaş ve Ailesi, Şube Müdürlerimiz, STK temsilcileri, kurum personellerimiz ve güreş severlerin yoğun katılımları ile açılış Seremonisi Hüseyin Akbaş Spor Salonumuzda gerçekleştirildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz yapmış olduğu açılış konuşmasında;

6 Dünya Şampiyonluğu ve olimpiyat dereceleri, 85 kez milli olmuş, 285 müsabakada sadece 3 yenilgisi olan mütevazı şahsiyeti üstün karakteri ile azim ve cesareti ile istikbaldeki sporcuların sembolü olan Hüseyin Akbaş Türk Milletinin gönlünde taht kurmuştur. Tokatlıların vefası olarak böyle bir organizasyonu yapmayı planladık. Sizlerin de katılımı ile bugün dostluğun, kardeşliğin, barışın ortaya konduğu, sporun ne anlama geldiğini hep birlikte yaşıyoruz.” dedi.

Amacımız burada Şampiyonlar şampiyonu Hüseyin Akbaş’ın anısını yaşatmak, yeni yetişen genç nesillere model olarak sporu önermek Hüseyin Akbaşları, Yaşar Doğuları, Vehbi Emre, Hamit Kaplan, Ali Yücel gibi Ülkemizin yetiştirdiği şampiyonları önermek ve onların adlarını yaşatmaktır.

Dünyanın güçlü güreş ülkelerinin önemli sporcularının boy göstereceği, kora kor mücadelelere sahne olacak olan güreş müsabakaları ile hafta sonu Tokat’ lı güreş severlere unutulmaz saatler yaşatacak tüm sporculara başarılar dileyerek, turnuvanın gerçekleşmesinde büyük destekleri olan Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Tokat Valiliği, Tokat Belediye Başkanlığı, Spor Toto Başkanlığı, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığına,İl Kültür Turizm Müdürlüğüne, İl Müdürlüğümüz birimlerine ve destek sağlayan herkese teşekkür etti.

Açılış Seremonisinin ardından 8.Uluslararası Hüseyin Akbaş Büyükler Serbest Güreş Turnuvasında güreş heyecanı 1.tur eleme müsabakaları ile başladı.