Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Dairesi Başkanlığı ve Geleneksel Çocuk Oyunları Derneği iş birliğinde 81 ilde “Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği” düzenlenmektedir.

Bu kapsamda Tokat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen “Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği” İlkokullar kategorisi yarışmaları, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekilimiz Cemil Çağlar, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Spor Şube Müdürümüz Ömer Besler ve İl Milli Eğitim Şube Müdürlerinin katılımlarıyla 22 Nisan 2014 Salı günü Hüseyin Akbaş Spor Salonunda düzenlendi.Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliğinin açılış konuşmaları İl Müdür Vekilimiz Cemil Çağlar ve İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı tarafından yapıldı. 

Açılış konuşmalarının ardından oyunların başlama atışları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekilimiz Cemil Çağlar ve İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı tarafından gerçekleştirildi. Hüseyin Akbaş Spor Salonumuzda 19 takımın katılımıyla Fasülye torbası, halat çekme ve şişe devirmece yarışmaları yapıldı.Gerçekleştirilen yarışmalar renkli görüntülere sahne olurken, ilkokul öğrencilerinin kıyasıya mücadele ettiği yarışmalar çekişmeli geçti. 

Yarışlar sonrasında düzenlenen ödül töreni ile Fasülye torbası, halat çekme ve şişe devirmece yarışlarında dereceye giren okulların kupaları İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı tarafından verildi.

Etkinlik, katılımcıların birlikte fotoğraf çektirmelerinin ardından sona erdi.

Yarışmalarda ilk üç dereceyi elde eden takımlar

HALAT ÇEKME

1.İbni Kemal İlkokulu
2.Melih Ahmet Gazi İlkokulu 
3.Cumhuriyet İlkokulu

FASÜLYE TORBASI

1. Kemal Arat İlkokulu
2.Vali Recep Yazıcıoğlu İlkokulu
3.Yeşilırmak İlkokulu

ŞİŞE DEVİRME

1.Ali Osman Tepe Kardeşler İlkokulu
2.İbni Sina İlkokulu
3.Ali Tepe Topçubağı İlkokulu