Geride bıraktığımız 2017 yılında dev Tesisler ve Spor Organizasyonları gerçekleştirdik.

Tokat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak geride bıraktığımız 2017 yılında gerek yatırım programımız kapsamında İl genelinde tesisleşme çalışmalarımız ile Spor Turizminde de Uluslararası ve Ulusal olmak üzere toplamda 35 dev organizasyona ev sahipliği yaptık.

45 MİLYONLUK TESİSLEŞME HAMLESİ

Tokat'ta Spora ve Gençliğimize yeni tesisler kazandırmaya devam ediyoruz.

Tokat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak, İl Merkez ve İlçelerimizde planladığımız 2017 yılı yatırım programımız kapsamında Ödeneği Spor Genel Müdürlüğümüzden;

Tokat Merkez Çok Amaçlı Spor Salonu, Turhal Gençlik Merkezi, Turhal Güreş Antrenman ve Kondisyon Salonu, Erbaa İlçe Stadyumu ve Niksar Sentetik Saha Tribün yapımı işi toplam 35.198.978,00 TL, Tokat İl Özel İdaresi bütçesinden Artova Prefabrik Soyunma odaları, Çamlıbel Sentetik Halı Saha ve Soyunma Odaları, Erbaa İlçesi Semt Sahaları, Niksar İlçe Spor Salonu Bakım Onarım, Sulusaray İlçe Spor Salonu, Turhal İlçe Spor Salonu Bakım Onarım, Sentetik Saha Tribün yapımı ve çevre düzenlemesi, Yeşilyurt Sentetik Halı Saha Saha ve Soyunma Odaları, Zile İlçe Spor Salonu ve Gençlik Merkezi Bakım Onarım işleri için üzere 5.225.022,00 TL bedelle yatırım yapılmıştır.

İlimize yapılan bu yatırımlar ile kazandırılacak olan modern tesislerimizde Spor kulüplerimizin, gençlerimizin ve halkımızın kullanımına hazır hale getirmek için çalışmalarımız devam etmekte olup bu tesislerimizde İl genelinde 35 branşta faaliyet gösteren 69 kulübümüzden bay-bayan toplam 7319 faal lisanslı sporcularımız ve Spor Federasyonlarının deplasmanlı liglerinde mücadele eden 25 Spor Kulübümüz sezon sonu itibariyle tesislerimizden faydalanmıştır.

TOKAT’TA TURİZM SPORLA CANLANDI

Spor faaliyetleri toplumsal dayanışma ve bütünleşmeyi sağlar. Sporun evrensel değerlerinde, toplumlarda insanları guruplara ayıran ırk, milliyet, din, mezhep, sosyal konum, eğitim, kültür ve ekonomik farklılıklar, vb. özellikleri göz ardı eden bir yaklaşımla herkese eşit bir yaklaşım ( FAİR PLAY ) ortaya konur.

Modern toplumların yaşamının önemli bir parçası olan TURİZM içinde spor son yılarda çok önemli bir yere gelmiştir. Bu ilişki sporun insan ve toplum yaşamında önemli bir yer almaya başlaması ve turizm sektörünün bundan faydalanmak istemesiyle ortaya çıkmıştır.

Spor Turizmi sayesinde ilimizin marka değerini yükselterek,  Sosyal ve Ekonomik açıdan da büyük destek sağlayacak olan daha birçok şampiyonalara ev sahipliği yapmak için kurum olarak çalışmalarımız devam etmekte ve yapmış olduğumuz başarılı organizasyonlar ile Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından İlimize peş peşe Ulusal ve Uluslararası Şampiyonalar verilmektedir.

Bu Kapsamda; 2017 yılı içerisinde Uluslararası ve Ulusal olmak üzere toplamda 35 dev organizasyona ev sahipliği yapan İlimizde, Güreş, Voleybol, Hentbol, Basketbol, Futbol, Futsal, Kick Boks, Judo, Masa Tenisi, Oryantiring, Atletizm, Hava Sporları, Otomobil Sporları ve Üniversite Sporları Voleybol branşlarında 75 ilden yaklaşık olarak toplamda 7000 bay-bayan sporcunun katılımıyla Spor Organizasyonları düzenlenmiştir.