Gençlik ve Spor Bakanlığı,  Spor Genel Müdürlüğü Okul Sporları 2017-2018 yılı faaliyet programında yer alan ve 23-24-25 Şubat 2018 tarihlerinde 12 İlden İdareci, antrenör ve sporcu toplam 120 kişinin katılımlarıyla İl Müdürlüğümüz koordinesinde Pazar İlçe Müdürlüğümüz ev sahipliğinde düzenlen Okul Sporları Gençler Badminton Grup Yarışmaları açılış seremonisi;

Pazar Belediye Başkanı Şerafettin Pervanlar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekilimiz Nafi Demir, Pazar İlçe Müdürümüz Gökhan Zahid, Pazar İlçe Jandarma Komutanı J.Üsteğmen Muammer Taşdelen, Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürü İhsan İkinci, Spor Şube Müdürümüz Ömer Besler, İlçe Kurum Müdürleri, antrenör ve sporcuların katılımları ile Pazar İlçe Spor Salonumuzda gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının devamında Pazar Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürümüz Sayın Gökhan Zahid yapmış olduğu açılış konuşmasında;

Ünlü seyyah evliya çelebinin ‘’ Alimler ve Şairler Şehri Tokat ‘’ diye övdüğü, Mevlana’nın hayatının bir bölümünü geçirmekten bahtiyar olduğu, Şeyhülislam İbn-i Kemal gibi Alimlerin, Plevne Kahramanı Gazi Osman Paşa gibi yiğitlerin yetiştiği, tarihi bir şehir olan, aynı zamanda eşsiz doğal güzelliklere de sahip Anadolunun güzel şehri Tokat’ta Pazar İlçemizde sizleri ağırlamaktan kurumum, şahsım ve çalışma arkadaşlarım adına mutlu olduğumuzu belirtir ve turnuva boyunca her türlü ihtiyacınızda sizlerin yanınızda olduğumuzu da bilmenizi isterim.

Okul sporları karşılaşmaları ile sporun tabana yayılması gençlerimizin daha fazla müsabakalara katılmasının sağlanması, geleceğin yetenekli ve yıldız sporcularının kulüplerimizin ve milli takımlarımızın alt yapısına kazandırılması, aynı zamanda da gençlerimize kardeşlik dostluk yardımlaşma centilmenlik kaynaşma ve hoş görü gibi değerlerinin ön plana çıkarılması amaçlanmaktadır. Bu doğrultuda yapılacak müsabakalarda sizlerin içerisinden de yetenekli sporcuların ve geleceğin yıldızlarının da çıkacağından şüphem yoktur.

Doğal güzellikler deyince de bunlardan bir tanesi dünyanın 8. harikası olarak bilinen Ballıca Mağarası Pazar İlçemizde bulunmaktadır. Ballıca Mağarası binlerce yıllık doğal bir oluşumla meydana gelmiş eşsiz güzellikte ve görülmeye değer tabii bir mağaradır. Bu eşsiz güzellikten siz değerli misafirlerimizin de ücretsiz olarak ziyaret edilmesi imkanını bizlere sağlayan Tokat Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü İhsan İkinci’ ye huzurlarınızda tekrar teşekkür etmek istiyorum. 

Şu anda Afrin’ de Zeytin Dalı operasyonunda Ülkemizin varlığı ve bekası için Ay Yıldızlı Türk bayrağımızın göklerde daima dalgalanması için canını hiçe sayarak “Söz Konusu Vatansa Gerisi Teferruattır” sözüyle hedefi “Kızıl Elma” olarak belirleyip düğüne gider gibi Şahadet’e yürüyen, eli kanlı alçak teröristlere karşı mücadele eden Kahraman Mehmetçiğimizin her zaman yanında olduğumuzu ve dualarımızın onlarla beraber olduğunu belirtmek isterim. Bu mücadelede hayatını kaybeden Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyor, mücadeleye devam eden askerlerimizin de Allah yar ve yardımcısı olsun temennilerinde bulundu.

Her türlü faaliyetimizde maddi manevi desteklerini esirgemeyen İlçe Kaymakamımız Resul Özdemir ve Belediye Başkanımız Şerafettin Pervanlar ‘a teşekkür ediyor, hakemlerimize ve tüm katılımcılarımıza başarılar diliyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının devamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekilimiz Nafi Demir desteklerinden dolayı Pazar Belediye Başkanı Şerafettin Pervanlar’a, Pazar İlçe Müdürümüz Gökhan Zahid Tokat Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürümüz İhsan İkinci’ye birer teşekkür plaketi takdim ettiler.

Açılış seremonisinin devamında Okul Sporları Gençler Badminton grup müsabakaları birinci gün ikinci tur maçları ile devam etti.