Tokat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz personellerinin (Antrenör, Güvenlik, Gençlik Lideri, Temizlik) katılımlarıyla İl Müdürümüz Cemil Çağlar tarafından Bağımlılıklar ile Mücadele Yol Haritası konu başlıklı sunum ve kurum çalışmalarımız hakkında bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

“Sporun birleştirici gücü hem terörü hem de uyuşturucuyu yenecektir”

Gençlik ve Spor Bakanlığımızın, toplumu, özellikle de gençleri her türlü bağımlılıktan korumak ve farkındalık oluşturmak adına harekete geçtiğini vurgulayan İl Müdürümüz Cemil Çağlar bu çerçevede Sporcunun ve Gençliğin adresi olan bir kurum olarak projeler hazırlamakta ve gerçekleştirmekteyiz.

Terör örgütlerinin uyuşturucu vasıtasıyla gençleri devşirmesini, esir etmesini ve onları kullanacak şekilde yönlendirmesini önlememiz lazım. Uyuşturucuyla mücadele, terörle mücadeleye eş değerdir. Sporun birleştirici gücü hem terörü hem de uyuşturucuyu yenecektir. Bu yöndeki çalışmalarımız sürecek. Gençlerimiz bizim geleceğimiz."

Gençleri uyuşturucu ve terör belasından uzak tutmak ve spora yönelmelerini sağlamak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından önemli çalışmalar yürütüldüğüne dikkat çekerek, şöyle konuştu:

“Önemli Olan Gençler Bağımlı Olmadan Önce Yanlarında Olmak”
 
“Ailesinden, yakın çevresinden sevgi ve ilgi görmeyen gençler bu boşluğu farklı yerlerde doldurmanın peşine düşüyor. Önemli olan gençlerimizin bağımlı olmadan önce yanlarında olmak ve bu yola hiçbir zaman başvurmamalarını sağlamak. Bağımlı hale gelmiş gençlerimiz için de onları en doğru şekilde bu illetlerden nasıl uzaklaştırabiliriz bunun yolunu arayacağız. 

Bu mücadele; topyekun bir milletin, bir memleketin var olma hususunda etrafında buluşulması gereken bir seferberlik çağrısıdır.”

İl Müdürlüğü olarak yaptığımız mücadelemiz sadece madde bağımlılığı değil cep telefonu, bilgisayar, internet kullanımı konularında da hayata geçireceğimiz projeler ile Güçlü Türkiye ve Güçlü bir Gençlik için önemli" ifadelerini kullandı.

Gençlik Nerede, Biz Oradayız

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak Sporun tabana yayılması ve alt yapı sağlanması, ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip sistemi oluşturulması gibi hedefler doğrultusunda yapmış olduğumuz çalışmalar ile İlimizi tüm spor branşlarında yükselen bir değer olduğunu vurgulayan İl Müdürümüz Cemil Çağlar, kurum olarak Bakanlığımızın, Valiliğimizin, Belediyemizin ve İl Özel İdaremizin vermiş oldukları büyük destekler sayesinde İl ve İlçelerimizde Güçlü Türkiye'mizin Güçlü Gençlerinin her türlü sportif, sosyal ve kültürel faaliyetlerini sürdürecekleri günümüz teknolojisine uygun olarak hizmete açtığımız modern tesislerimiz gençlerimiz tarafından dolu dolu olarak kullanılmaktadır. 

İlimizde Spora ve Sporcuya verilen katkı, meyvelerini vermeye devam ediyor.

Her Gencimiz en az bir branşta lisans sahibi olacak

Tokat’ ta lisanslı sporcu ve kulüp sayılarının artırılması için gerekli hassasiyeti gösterdiklerini ve titiz bir çalışma yürüttüklerini belirterek "Lisanslı sporcu sayılarının artırılması spor yapanların sayısının artırılması ve sporun tabana yayılması amacıyla başlatılan çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İlimizde sporu daha da ileri seviyelere taşımak ve İlimizde faal olarak faaliyet gösteren Kulüp sayımızın artırılması için var gücümüzle çalışıyoruz ve bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

“Okullardan Spor Salonlarına ”

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, gençlerimizin Eğitim ve Öğretim programları sonrasında İl Müdürlüğümüz spor tesislerinde, gençlik merkezlerimizde alanlarında uzman personellerimiz tarafından Sosyal, Kültürel ve Sportif faaliyetlere katılımlarını en üst seviyeye çekerek gençlerimizi Madde Bağımlılığı, kötü alışkanlıklardan korunma, teknoloji bağımlılığı, obeziteyle mücadele konularında destek olarak gençlerimizin daha sağlıklı ve öz güvenleri tam bir şekilde gelecekle ilgili kaygılarını ortadan kaldırmada kurum olarak gerekli projeler gerçekleştirdik ve yeni proje çalışmalarımıza devam etmekteyiz.