Okul sporları Yıldızlar Basketbol Türkiye Şampiyonası açılış seremonisi gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğümüzün 2018 yılı faaliyet programında yer alan ve 18-22 Nisan 2018 tarihleri arasında İl Müdürlüğümüz koordinesinde 16 takımın katılımlarıyla İlimiz ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Yıldızlar Basketbol Türkiye Şampiyonasının açılış seremonisi; 

Tokat Valimiz Dr. Ömer Toraman, Tokat Vali Yardımcımız Dr. Mehmet Gödekmerdan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cemil Çağlar, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Şube Müdürlerimiz Oktay Düzen, Celal Yurdakul, İbrahim Tarun, Nafi DemirTokat ASKF Başkanı Sezai Işkın, Okul Sporları İl Temsilcisi Volkan Vural, Basketbol İl Temsilcisi Erhan Bozyel, personellerimiz, idareci, antrenör, sporcular ve vatandaşlarımızın katılımları ile 18 Nisan 2018 Çarşamba günü saat 09:30’ da Hüseyin Akbaş Spor Salonumuzda gerçekleştirildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program açılış konuşmaları ile devam etti.
İl Müdürümüz Cemil Çağlar yapmış olduğu konuşmasında;

Tarihin medeniyetin yeşilin buluştuğu Tokat’ta sizleri ağırlamaktan şahsım ve çalışma arkadaşlarım adına mutlu olduğumuzu belirtir, turnuva boyunca ekibimizle birlikte sizlerin yanınızda olduğumuzun bilinmesini isterim.

Gençlik ve Spor Bakanlığımız gençlerimiz, çocuklarımız için sportif ve gençlik yatırımlarını artırdıkça gençlerimizi her türlü olumsuzluklara karşı korudukça sportif başarılar artmaktadır.

Spor Genel Müdürlümüzün 2018 yılı faaliyet programı kapsamında gerçekleştirilen okul spor faaliyetleri ile sporun tabana yayılması, gençlerimizin daha fazla müsabakalara katılmalarının sağlanması geleceğin yetenekli yıldız sporcularının kulüplerimizin ve milli takımlarımızın alt yapılarını oluşturarak ülkemiz sporuna kazandırılması aynı zamanda da gençlerimizde kardeşlik, yardımlaşma, centilmenlik, kaynaşma ve hoş görü değerlerinin ön plana çıkarılmasını sağlamaktır.

Okul sporları faaliyetlerinde yapılan müsabakalar neticesinde sizlerin içerisinden yetenekli sporcularımızın ve geleceğin yıldızlarının çıkacağına eminim. Artık ülkeler gelişmişliklerini sanat dallarının yanında sportif olarak aldıkları başarılara göre değerlendirmektedirler.

Spor faaliyetleri toplumsal dayanışma ve bütünleşmeyi sağlar. Sporun evrensel değerlerinde, toplumlarda insanları guruplara ayıran ırk, milliyet, din, mezhep, sosyal konum, eğitim, kültür ve ekonomik farklılıklar, vb. özellikleri göz ardı eden bir yaklaşımla herkese eşit bir yaklaşım ( fair play ) ortaya konur.

Modern toplumların yaşamının önemli bir parçası olan turizm içinde spor son yılarda çok önemli bir yere gelmiştir. Bu ilişki sporun insan ve toplum yaşamında önemli bir yer almaya başlaması ve turizm sektörünün bundan faydalanmak istemesiyle ortaya çıkmıştır.

Spor turizmi sayesinde ilimizin marka değerini yükselterek,  sosyal ve ekonomik açıdan da büyük destek sağlayacak olan daha birçok şampiyonalara ev sahipliği yapmak için kurum olarak çalışmalarımız devam etmekte ve yapmış olduğumuz başarılı organizasyonlar ile gençlik ve spor bakanlığımız tarafından ilimize peş peşe ulusal ve uluslararası şampiyonalar verilmekte ve basketbol türkiye şampiyonasının yanı sıra ÜNİLİG Basketbol 1.lige yükselme maçları ile KYK Karadeniz Bölgesi Futbol Turnuvası organizasyonlarda tüm heyecanıyla ilimizde devam etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle okul sporları Yıldızlar Basketbol Türkiye Şampiyonasının ilimiz ev sahipliğinde yapılmasında bizlere destek veren başta sayın valimiz Dr.Ömer Toraman’a, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, kamu kuruluşlarımıza ve basınımıza sonsuz şükranlarımı iletir, sizleri burada ağırlamaktan mutluluk duyar, şahsım ve kurumum adına tüm takımlarımıza başarılar dilerim.” dedi.

Açılış seremonisinin gerçekleştirilmesiyle Okulsporları Yıldızlar Basketbol Türkiye Şampiyonasında kız maçları Hüseyin Akbaş Spor Salonumuzda, erkek maçları da Ali Yücel Spor Salonumuzda oynanacaktır.