Gençlik ve Spor Bakanlığı - Spor Genel Müdürlüğümüz koordinesinde Sporun yaygınlaştırılması ve alt yapı sağlanması, ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip sistemi oluşturulması gibi hedefler doğrultusunda, 8 Erkek / 8 Kız toplamda 16 takımdan İdareci, Antrenör, Sporcu toplamda 350 kişinin katılımlarıyla 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Okul sporları Basketbol Yıldızlar Türkiye Şampiyonası 18-22 Nisan 2018 tarihleri arasında İl Müdürlüğümüz ev sahipliğinde başarılı bir şekilde geçekleştirdik.

Hüseyin Akbaş Spor Salonumuz ile Ali Yücel Spor Salonumuzda beş gün süren bir birinden zevkli ve çekişmeli heyecanı yüksek karşılaşmalar sonunda Kızlarda Ankara Özel Arı Ortaokulu, Erkeklerde İstanbul Özel Okyanus Kemerburgaz Ortaokulu takımları Şampiyon olmuşlardır.

Şampiyona sonunda açıklamalarda bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cemil Çağlar;

Gençlik ve Spor Bakanlığımız gençlerimiz, çocuklarımız için sportif ve gençlik yatırımlarını artırdıkça gençlerimizi her türlü olumsuzluklara karşı korudukça sportif başarılar artmaktadır.

Spor Genel Müdürlüğümüzün 2018 yılı faaliyet programı kapsamında gerçekleştirilen okul spor faaliyetleri ile sporun tabana yayılması, gençlerimizin daha fazla müsabakalara katılmalarının sağlanması geleceğin yetenekli yıldız sporcularının kulüplerimizin ve milli takımlarımızın alt yapılarını oluşturarak ülkemiz sporuna kazandırılması aynı zamanda da gençlerimizde kardeşlik, yardımlaşma, centilmenlik, kaynaşma ve hoş görü değerlerinin ön plana çıkarılmasını sağlamaktır.

Spor faaliyetleri toplumsal dayanışma ve bütünleşmeyi sağlar. Sporun evrensel değerlerinde, toplumlarda insanları guruplara ayıran ırk, milliyet, din, mezhep, sosyal konum, eğitim, kültür ve ekonomik farklılıklar, vb. özellikleri göz ardı eden bir yaklaşımla herkese eşit bir yaklaşım (FAİR PLAY ) ortaya konur.

Spor Turizmi sayesinde ilimizin marka değerini yükselterek,  Sosyal ve Ekonomik açıdan da büyük destek sağlayacak olan daha birçok şampiyonalara ev sahipliği yaptık ve yeni organizasyonlara ev sahipliği yapmak içinde kurum olarak çalışmalarımıza devam etmekteyiz.

Şahsım ve Kurumum adına Yıldızlar Basketbol Türkiye Şampiyonasında katılım sağlayan, dereceye giren tüm takımların İdareci, Antrenör ve Sporcularını tebrik eder, başarılarının devamını diliyorum"dedi.

Final Maçları bitiminde gerçekleştirilen ödül töreni ile dereceye giren takımların kupa, madalya ve başarı belgeleri,

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cemil Çağlar, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Spor Eğitim Daire Başkanlığı Şube Müdürü Fatih Konuksever, Kurum Şube Müdürlerimiz Celal Yurdakul, Oktay Düzen,  Pazar İlçe Müdürümüz Gökhan Zahid ve Tokat Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Sezai Işkın takdim etmişlerdir.

Türkiye Şampiyonası Sonuçları

Yıldız Kızlar

1.Ankara Özel Arı Ortaokulu
2.İstanbul Bayrampaşa Mehmet Akif İnan Ortaokulu
3.Ankara Beytepe Ortaokulu
4.Mersin Aliye Pozcu Ortaokulu

Yıldız Erkekler

1. İstanbul Özel Okyanus Kemerburgaz Ortaokulu
2. Balıkesir Vecihibey Ortaokulu
3. Kayseri Özel İstem Koleji Ortaokulu
4. İstanbul Özel Bilfen Çamlıça Ortaokulu