57.Alay Vefa Yürüyüşü 7’den 77’ye binlerce kişinin katılımları ile gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığımızın 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirdiği "57. Alay Vefa Yürüyüşü" İl Müdürlüğümüz Tokat Gençlik Merkezi koordinesinde 7’den 77’ye binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Tokat Merkez Hz.Ali Paşa Camisinde sabah namazında İl Müftü Yardımcısı Ünal Tan tarafından 57.Alay Çanakkale Şehitlik ve Şehadet üzerine verdiği Vaaz ile başlayan program 103 yıl önce şehit düşen askerler gibi kılınan sabah namazının ardından Tokat Belediyemiz tarafından 57.Alay' ın son yemeği olan yarma çorbası ikramı yapılarak devam etti.

Tokat Vali Yardımcımız Dr. Mehmet Gödekmerdan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cemil Çağlar, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Gençlik Merkezi Müdürümüz Kazım Elmas, Gençlik Merkezi Koordinatör Müdürümüz Erol Öktem, Şube Müdürlerimiz Celal Yurdakul, Ömer Besler, Oktay Düzen, Nafi Demir, İl Müftü Yardımcısı Ünal Tan, TSO Odası Başkanı Dr. Ali Çelik, personellerimiz, liderlerimiz, sporcularımız, gönüllü gençlerimiz ve vatandaşlarımızın katılımları ile Cumhuriyet Meydanından Saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonrasında başlayarak, Tokat Erenler Şehitliğine yürüyüş gerçekleştirildi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 25 Nisan 1915 sabahı düşman çıkarmasını haber alınca; savaşların kahraman birliği 57'nci Alayı Conkbayırı'na gönderdiği ve "Size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum" sözleriyle tarihe geçen o günkü tarihi yürüyüş, İlimizde de 7’den 77’ye binlerce kişinin katılımlarıyla 60 metre uzunluğunda açılan Türk Bayrağı eşliğinde Tekbirler eşliğinde yapılan yürüyüş ile bir kez daha hayat buldu.

Yürüşüş sonunda Erenler Şehitliğinde Çanakkale Şehitleri ve bu vatan uğruna şehit düşmüş aziz şehitlerimizin ruhlarına Kuran-ı Kerim Tilaveti ve dua okunmasıyla tamamlandı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cemil Çağlar yaptığı açıklamada;

57.Alay Çanakkale Vefa Yürüyüşü etkinliğinin Gençlik ve Spor Bakanlığımızca 81 ilde eş zamanlı düzenlendi.

"Dün ecdadımızın Çanakkale’de, aynı şekilde içeriden ve dışarıdan mandacılara ve emperyalistlere karşı vermiş olduğu kara savaşlarının unutulmamasını, gençlerde bir tarihsel bilinç, tarihsel şuur oluşmasını arzu ediyoruz. Tarih şehidin kalbidir derler. Gençlere dünü unutmamak, bugünü yaşatmak ve yarına güvenle yürümesini sağlamak için bakanlığımız bu yürüyüşleri tertip ediyor"

Bu kapsamda İlimizde Gençlerimiz ve Vatandaşlarımızın katılımlarıyla Hz. Ali Camisi'nde sabah namazında bir araya gelerek dualar edildiğini ifade eden İl Müdürümüz Cemil Çağlar , "İlimizden 7’den 77’ye binlerce, vatandaşlarımız ellerinde Türk bayraklarıyla 57.Alay Çanakkale şehitlerimiz anısına yürüdük ve dualar ettik. Aynı Ruhla Çanakkale sloganıyla düzenlediğimiz 57.Alay Vefa Yürüyüşümüze katılan emeği geçenlere şahsım ve kurumum adına saygılarımı sunuyor, teşekkür ediyorum." dedi.