Erkekler serbest stil 74 kiloda Avrupa minderine çıkan Tokat Sporcu Eğitim Merkezimizde yetişen Milli Güreşçimiz Soner Demirtaş, finalde Dağıstan asıllı Fransız Zelimkhan Khadjiev’i yenerek altın madalyanın sahibi oldu.

Dağıstan Cumhuriyetinde düzenlenen organizasyonda, 2016 Rio Olimpiyatları'nda üçüncü olan Soner Demirtaş;

Kaspiysk kentindeki Ali Aliyev Spor Salonu'nda yapılan Final müsabakanın ilk devresini 1-0 önde tamamlayan ve müsabaka sonunda minderden 2-0 galip ayrılarak, üst üste Üçüncü kez Altın Madalyanın sahibi olan Soner, Türk bayrağıyla Şampiyonluk tutu attı. Milli Sporcumuz, daha sonra Türk Bayrağını mindere sererek şükür secdesi yaptı. 

Şampiyonada göstermiş olduğu üstün mücadele ile gurur kaynağımız olan Milli Güreşçimiz Soner Demirtaş’ ı üst üste Üçüncü kez kazandığı Avrupa Şampiyonluğundan dolayı tebrik eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cemil Çağlar, Dünya Şampiyonası ve Olimpiyatlarda Ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine ve yeni şampiyonluklar kazandıracağına yürekten inanıyorum” dedi.

Şampiyonumuzun yapmış olduğu karşılaşmalar

Dağıstan'da finalden önce 4 maça çıkan milli güreşçimiz, ilk turda Slovak Akhsarbek Gulaev, ikinci turda Rumen Vasile Madalin Minzala, çeyrek finalde Bulgar Ali Pasha Ruslanovich Umarpashaev'i mağlup eden, İlimizin gururu Milli Güreşçimiz Soner Demirtaş, erken final olarak nitelendirilen yarı final karşılaşmasında Dünya ve Avrupa Şampiyonu, Olimpiyat üçüncüsü Küba asıllı İtalyan güreşçi Frank Chamizo Marquez'i yenerek Finale yükselmiş ve baştan sona üstün olduğu karşılaşmayı 2-0 skorla Avrupa Şampiyonluğunu kazanmıştır.