Tokat Deha Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri Bünyamin Gürbüz, Ahmet Soğukpınar ve Milli İzcilerimiz Zahid Erdem Şanlı ve Yusuf Din Ayaz Dede Törenleri ve Balkan Ülkeleri Uluslararası Milli Bilinç Kampı sonrasında İl Müdürlüğümüzü ziyaret ettiler.

Ayaz Dede Törenleri ve Balkan Ülkeleri Uluslararası Milli Bilinç Kampında yapılan çalışmalar ve etkinlikler ile açıklamalarda bulunan İzcilerimiz;

Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından organize edilen ve İlimizi temsilen katılım sağlayan kafilemizle 25 Haziran – 07 Temmuz 2018 tarihleri arasında Bosna-Hersek, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Arnavutluk, Bulgaristan, Sırbistan ve Yunanistan olmak üzere 9 Ülkeyi gezerek, kamp programı kapsamında bir dizi etkinliklere katılım sağladık. Tokat İzcilerimiz adına bizlere yapmış olduğunuz desteklerden dolayı Şahsınıza ve kurum personellerinize teşekkür ediyoruz” dediler.

Ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Müdürümüz Çağlar;

Balkan ülkelerini incelemek, burada bulunan tarihi ve kültürel eserlerimizi tanımak, bu ülke halkları ile ortak kültürel mirasımızı araştırmak, izcileri ile ortak faaliyetler yapmak, Fatih Sultan Mehmet Han’ın fethettiği Bosna-Hersek’te 508. sı kutlanacak Ayvaz Dede Törenlerine katılarak, bu doğrultuda 9 Balkan Ülkesi'ni kapsayan Ayaz Dede Törenleri ve Balkan Ülkeleri Uluslararası Milli Bilinç Kampında İlimizi en iyi şekilde temsil eden izci gençlerimize teşekkür ediyorum “dedi.

Ziyaret sonunda İl Müdürümüz Çağlar izci gençlerimize günün anısına ilimize özgü yöresel el baskısı fular hediye etti.

AYAZ DEDE TÖRENLERİNE KATILIM SAĞLAYAN TOKAT KAFİLEMİZ

Tokat Deha Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü
,
Zahid Erdem Şanlı - İzci
Yusuf Din - İzci

Turhal Çevre Kültür ve Spor Kulübü 

Adem Soydan - Lider 
Mahmut Sami Öz - İzci
Abdüllatif Şahin - İzci

Topçam İzcilik ve Spor Kulübü 
Ahmet Bozkurt - Lider