Gençlik ve Spor Bakanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96. yıl dönümünü, binlerce gencin katılımıyla çok anlamlı bir törenle kutlayacak.

Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında, 30 Ağustos’ta Kütahya’da 10 bin gencimiz ve ve her yaştan vatandaşlarımız cumhuriyetin kazanıldığı topraklara akın edecek. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Kurtuluş Savaşı’nın sevk ve idaresini gerçekleştirdiği Zafertepe’de şehitlerimiz için dualar edilecek ve Zafer Bayramı ruhuna en uygun seklinde kutlanacak. 

10 Bin Genç Zafertepe’ye Çıkacak
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlandığı, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 96. yıldönümünde "Kocatepe’den Dumlupınar-Zafertepe'ye, Bağımsızlığa Giden Yolda" sloganıyla 81 ilde etkinlikler düzenleyecek. 30 Ağustos günü ise Türkiye’nin dört bir yanından 10 bin genç, Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı sevk ve idare ettiği Kütahya Zafertepe’ye çıkacak.

Zafertepe’de düzenlenecek resmi törenin ardından, tören alanında çeşitli etkinlikler de düzenlenecek. Şehitler için edilecek dualarla başlayacak olan program, çeşitli kültür sanat etkinlikleriyle devam edecek. Etkinlikler, muharip uçak gösterisi ve tören geçişi ile son bulacak.