Derdimiz gönül coğrafyasını dert eden duyarlı nesillerin yetişmesini sağlamak

Türk Dünyası olarak adlandırılan coğrafyada bulunan ülkelerin temel olarak siyasi, askeri, ekonomik ve sosyal alanlardaki sorunlarına ve eksikliklerine rasyonel yaklaşımla, akıl ve mantık çerçevesinde uygulanabilir çözümler sunulmasını hedefleyen “Türk Dünyasına Genç Bakış” Çalıştayı açılış programı Tokat Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Gödek Merdan, Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar, İl Milli Eğitim Müdür V. Abdullah Taştan, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Gençlik Merkezi Müdürlerimiz, Şube Müdürlerimiz, Bigenç Derneği Başkanı Talha Şamil Çakır, TÜDİK Genel Sekreteri İbrahim Ethem Taş, Kurum Amirleri, Ak Parti Tokat Gençlik Kolları Başkanı Mesut Aktürk, STK Temsilcileri ve gençlerimizin yoğun katılımlarıyla Tokat Gençlik Merkezi Çok Amaçlı Salonumuzda gerçekleştirildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program açılış konuşmaları ile devam etti.

Gençlik Merkezi Müdürümüz Kazım Elmas yapmış olduğu konuşmasında;

Bizlerde gönül birlikteliği ile hiçbir şeye aldırmadan gençlerimizle el ele vererek Türk Dünyasına Yolculuk Etmek istedik. Projeyle Türk Dünyası olarak adlandırılan coğrafyada ki ülkelerin temel olarak siyasi, askeri, ekonomik ve sosyal alanlardaki sorunlarına rasyonel yaklaşımla, akıl ve mantık çerçevesinde uygulanabilir çözümler sunulmasını ve hayalimizdeki Türk Dünyasına kavuşmayı hedefliyoruz. Hz. Ali Der ki “Biliyoruz ki her kim hedefine çaba göstermeden ulaşacağını sanıyorsa hayal dünyasında yaşıyor demektir. Ve her kim hedefine çaba harcayarak erişeceğini sanıyorsa, haddini bilmiyor demektir.” 

Bizler düşünerek, fikir üreterek çaba sarf edeceğiz ancak Allah’ın izni ve yardımıyla hedeflerimize ulaşacağız. Kısacası sefer bizden zafer Allah’tan diyerek Gençlik Merkezimiz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bigenç Derneği işbirliğinde hazırladığımız ve iki gün sürecek olan projemizin hayırlara vesile olmasını diliyorum ”dedi.

Tokat Belediye Başkanı Av.Eyüp Eroğlu yapmış olduğu konuşmasında;

Tokat’ımız alimler konağı, fazıllar yurdudur. Biz de bu güzel şehirde sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün burada siz değerli kardeşlerimiz geleceğimizle ilgili, günümüzle ve Türk dünyası ile ilgili birçok şeyi paylaşacaksınız. İnanıyorum ki bunun sonucunda birçok kazanımlar elde edeceksiniz. Bizler, sizlerin fikirlerini ve düşüncelerini çok ama çok önemsiyoruz. Genç denilince hayata yeni başlamış, tecrübesiz bireyler düşünülmemeli. Ben bu tarz bir bakış açısını asla kabul etmiyorum. Genç kardeşlerimizin de fikirleri çok önemli ve değerlidir. Sizler, bizim dinamiğimizsiniz. Ayrıca çok dinamik genç bir nüfusa sahip olan bir ülkeyiz. Birçok ülkede bu potansiyel yok. Siz değerli genç kardeşlerimiz her anlamda Türkiye’nin daha da büyümesi ve gelişmesinde çok önemli rol oynayacaksınız.

Allah’a şükür tarihimizle ve geçmişimizle gurur duyuyoruz. 16 tane devlet kurmuş, bin yıllardır hem bu topraklarda hem dünya üzerinde adaleti, hoşgörüyü, kardeşliği sağlamış bir milletiz. Böyle bir milletin torunları olarak bize, geçmişimizden aldığımız o gücü geleceğe taşımak yakışır. İnanıyorum ki son 15 yılda aldığımız bu enerji, önümüzdeki yıllarda artarak devam edecek. Bundan sonra bizler hem dinimizi, hem örfümüzü, adetimizi, hem adaleti ve barışı koruyacağız. Bugünlerimiz dünden nasıl iyiyse, yarınlarımız da bugünlerimizden iyi olacak inşallah. Bunun için sizlere çok ama çok ihtiyacımız var. Ayrıca bizler, Tokat Belediyesi olarak gençlerimize hep önem veriyoruz.

Belediyecilik anlamında da sizin bakışınızla geleceği nasıl inşa edebiliriz diye düşünüyoruz. Her anlamda evlatlarımıza ve gençlerimize karşı bizler görevimizi yerine getirmenin gayreti içerisindeyiz. Biz, siz varsanız varız. Sizlerin enerjisi varsa bu ülkenin enerjisi var. Sizler, hem ülkemize hem de Türk dünyasına çok ama çok önemli şeyler katacaksınız. Sizler sayesinde inanıyorum ki geleceğimiz çok daha parlak olacak. Türk ve İslam dünyası üzerinde oynanmaya çalışılan tüm oyunları bir ve beraber olarak bozacağız ve dimdik duracağız. Omuz omuza verip tüm kardeş ve gönül coğrafyamızı da büyütmeye devam edeceğiz “dedi.

Açılış konuşmalarının devamında Bigenç Derneği Başkanı Talha Şamil Çakır, TÜDİK Genel Sekreteri İbrahim Ethem Taş yapmış oldukları faaliyetler ile Tokat’ta gerçekleştirilecek olan Türk Dünyasına Genç Bakış konulu çalıştay çalışmaları hakkında birer sunum gerçekleştirdiler.

Çalıştay açılış programımız Şiir ve Müzik dinletisi ile sona ermiştir.