Cumhuriyet Bayramı kutlama programına;

Tokat Valimiz Dr. Ömer Toraman, Ak Parti Tokat Milletvekili Av.Mustafa Arslan, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Garnizon ve 48. Piyade Alay Komutanı P. Albay Rıfat Dönel, Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Dr.Aydın Turhan, İl Jandarma Komutanı J. Albay Hidayet Arıkan, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür V. Ömer Besler, diğer protokol mensupları, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, antrenörlerimiz, sporcularımız, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyetimizin 95.Yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende, Tokat Valiliği tarafından Türk Bayrağı tören alanında bulunan öğrenci ve vatandaşlara Valimiz Dr. Ömer Toraman, Garnizon ve 48.Piyade Alay Komutanı Piyade Albay Rıaf Dönel ve Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu tarafından dağıtıldı. 
Valimiz Dr. Ömer Toraman, Garnizon ve 48.Piyade Alay Komutanı Piyade Albay Rıaf Dönel ve Belediye Başkanı Av.Eyüp Eroğlu askeri birlikleri, Sporcularımızı, öğrencileri ve halkı selamlayarak, bayramlarını kutlamalarının devamında, bando eşliğinde İstiklal Marşımız okundu.

İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderdiği “Cumhuriyet Bayramı Mesajı” okundu. Daha sonra kürsüye çıkan Vali Dr. Ömer Toraman, günün anlam ve önemini belirten yaptığı konuşmasında;

Kıymetli Tokatlılar, Sevgili Gençler,

Büyük Atatürk’ün öncülüğünde kurulan; siyasal, toplumsal ve kültürel alanda bir yenilenme, bir kalkınma, modernleşme ve aydınlanma projesi olan Cumhuriyetimizin ilanının 95. yıldönümünü Milletçe büyük bir gurur ve coşku içinde kutladığımız bu anlamlı günde hepinize sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum.

Bizlere, bağımsızlığımızı ve çağdaş medeniyetin tüm imkânlarından yararlanmamızı sağlayan Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü, O’nun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.

Milletimizin bağımsızlık savaşını kazanmasının ardından, O günün milli ve milletlerarası şartlarında olabilecek ve uygulanabilecek devlet yönetim tarzı, Cumhuriyet olarak kabul ve tespit edilmiştir. Cumhuriyet rejimi, bir vatandaşlık bilinci oluşturmuş, vatandaşlar arasında eşitliği sağlayarak, herkese ülke yönetimine katılma ve ülkenin geleceğini belirleme hakkını vermiştir.

Cumhuriyet’in sağladığı barış ve huzur ortamı sayesinde Türkiye, eğitimden sağlığa, sanayileşmeden altyapıya, siyasetten ekonomiye her alanda önemli atılımlar gerçekleştirmiştir. Bu sayede dünya devletleri arasında hak ettiği saygın yerini almıştır.

Bugün hepimize düşen ortak sorumluluk, 95 yıllık Cumhuriyetimizin başarılarına yenilerini eklemek ve Cumhuriyetimizi daha da yüceltecek atılımları hayata geçirmek olmalıdır.

Tam bağımsızlık ve millet egemenliğine dayanan Cumhuriyet rejimi, Atatürk’ün çağdaş, laik, demokratik ve sosyal hukuk devletini gerçekleştirme inancının temel dayanağı olmuştur.

Türkiye’nin, her alanda muassır medeniyet ölçütlerini yakalamış, yarınlarına güvenle bakan, yeniliklere açık, vatandaşların gurur duyacağı kalkınmış bir ülke durumuna gelmesi temel amacımız olmalıdır.
Daha güzel yarınlar için, hayatın her alanında çatışma yerine uzlaşmayı, kavga yerine hoşgörüyle gelen barışı seçmeliyiz.

Türk Milleti, bugün karşılaşılan zorlukları ve gelişme yolunda önüne çıkabilecek engelleri geçmişte olduğu gibi birlik ve beraberlik içinde, yine aynı azim ve kararlılıkla aşacaktır.

Milletimizin ortak bilinci, birlik ve beraberliği bu süreçte en büyük gücümüz olacaktır.

Sevgili Gençler ;

Ülkelerin ekonomik, siyasal ve sosyal çıkarları uğruna birbirlerine karşı amansız bir mücadelenin sürüp gittiği bir dünyada yaşıyoruz. Memleketimiz de şüphesiz bütün bunların etkisinin dışında değildir. Aksine coğrafik ve jeopolitik konumu nedeniyle bahsettiğim mücadelede açık ve gizli, türlü oyun ve tertiplerin tezgâhlandığı çok hassas bir bölgenin içindedir.

Diğer taraftan, Türkiye’nin her alanda güçlü olmasını istemeyenler vardır ve her zaman olmuştur. Bu gerçeği daima göz önünde bulundurarak düşmanlarımıza asla amaçlarını uygulama ortam ve fırsatını vermemeliyiz.

Milli ve manevi değerlerine bağlı dürüst, çalışkan ve azimli insanlar olarak ülkemizi çağdaş devletler seviyesinin üzerine çıkaracak çalışmalar içinde yerinizi alacaksınız.
Kıymetli Tokatlılar;

27 Ekim tarihinde yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Valiler Atama Kararı ile Tokat Valiliği görevinden Kütahya Valiliği görevine atanmış bulunuyorum. Bu vesile ile siz kıymetli Tokatlı hemşehrilerime arz-ı veda ediyorum. Allaha emanet olunuz. Allahaısmarladık.

Hepinizi bu büyük günde sevgiyle, saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum. En büyük bayramınız kutlu olsun.

Tokat Valimiz Dr. Ömer Toraman’ın yapmış olduğu konuşmalarının devamında Ortaöğretim Okulları arasında yapılan Şiir okuma yarışmasında dereceye giren şiirlerin okunması, Tokat Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından Cumhuriyet Bayramına özel olarak hazırlanan gösteri izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.

Tokat Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz bünyesinde çalışmalarına devam eden Sporcularımızın Antrenörlerimiz nezaretinde yapmış oldukları bir birinden güzel enstantaneler içeren gösterileri Protokol ve vatandaşlar tarafından beğeni ile izlendi.

Tokat Belediye Bandosunun çaldığı marşlar eşliğinde İl Müdürlüğümüz Sporcularının, Askeri Birliklerin, Okulların ve özel spor kulüplerinin tören geçişlerini vatandaşlar alkışlayarak izledi.