Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol sonrasında 81 ilde hayata geçirilen “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi Tokat’ ta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde tüm hızıyla devam etmektedir.

Tokat Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü spor kompleksimiz içerisinde yer alan Ali Şevki Erek Yarı Olimpik Yüzme Havuzumuzda devam eden proje kapsamında;

 İlkokul 3. ve 4. sınıf öğrencilerimizin Beden Eğitimi ve Oyun Derslerini Yüzme öğrenmeleri, İl Müdürlüğümüz tesislerinin fiziki mekan imkanlarından faydalandırmak, sosyal hayata katılmalarına imkan sağlamak hedeflenerek, İlimizde Sporun geniş kitlelere yayılması, çocuk ve gençlere sporu sevdirerek onları sporla tanıştırmak planlanıyor” dedi.

Birer aylık periyotlarla 3 dönem halinde ücretsiz olarak gerçekleştirilecek "Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi" dahilinde Cumhurbaşkanlığı 2. Yüz Günlük İcraat Programının sonuna kadar bütün Türkiye’de yaklaşık 100 bin çocuğa yüzme öğretilmesi hedeflenmektedir.