Avrupa Gönüllü Hizmeti Köprüsü 3 isimli projemiz kapsamında İtalya’dan gelerek İlimizde çalışmalarına devam Gönüllü Gençlerimiz Dışişleri Bakanlığı tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Gönüllüleri ortaklığında düzenlenen Dünya Gönüllüler Günü 2018 etkinliğine davet edildiler.

Tokat Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü AR-GE Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan 2017-2-TR01-KA105-047494 referans numaralı “Avrupa Gönüllü Hizmeti Köprüsü III” isimli proje kapsamında İlimizde faaliyetlerde bulunan Riccardo D’Acquisto ve Letizia Martinis isimli gönüllülerimiz, T.C. Dışişleri Bakanlığı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Gönüllüleri tarafından organize edilen “Dünya Gönüllüler Günü 2018” etkinliğine katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, “5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü, Gönüllüler Dayanıklı Toplumlar İnşa Ediyor” etkinliğinin tanıtım toplantısına ev sahipliği yaptı. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın işbirliğiyle hayata geçirilen etkinliğe, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ayşe Kardaş Ergezen, UNFPA Türkiye Temsilcisi Karl Kulessa da katıldı. 7 Aralık Cuma günü Gençlik ve Spor Bakanlığı merkez binada gerçekleştirilen etkinlikte, “Dayanıklı Toplumlar İnşasına” yönelik katkıları hakkında farkındalık oluşturmak, gönüllülerin sürdürülebilir kalkınma hedefleri gibi konular ele alındı.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, gençlerin projelerine ve fikirlerine önem verdiklerini, onların, bilhassa dünyayı daha iyi ve sevgi dolu bir yer yapma çabalarına heyecanla yaklaştıklarını ve bu yöndeki projelerini bilhassa değerlendirdiklerini belirterek, bu kapsamda, Bakanlık olarak 2019 yılını Gönüllülük Yılı kabul ettiklerini açıkladı.

“Temel Hedef; Dünyadaki Gönüllülerin Pozitif Dayanışmasını Tanımak”

Birleşmiş Milletler Gönüllüleri, bu yılki Dünya Gönüllüler Günü için temel hedefi, “kriz zamanlarında çağrılara cevap veren, bugün hayat kurtarmaya yardımcı olan ve yarın haysiyetle hayatlarını yaşamaya devam etmek isteyenlere destek veren Dünyadaki gönüllülerin pozitif dayanışmasını tanımak” olarak belirledi.

Etkinlikle ayrıca, gönüllülerin “Dayanıklı Toplumlar İnşasına” yönelik katkıları hakkında farkındalık oluşturmak, Devlet Kurumlarının gönüllülük alanına ilişkin çalışmalarını sunmak, Türkiye'de gönüllülüğü geliştirmek için neler yapılması gerektiğine dair anlayış geliştirmek ile yaşlılar ve nesiller arası gönüllülük kavramları hakkında farkındalık oluşturmak da amaçlandı.

Dünya’da Gönüllülüğün Durumu Raporu'nun da incelendiği etkinlikte, gönüllülerle çalışan kurumlar, öğrenciler ve akademisyenler de yer aldı.