Tokat Valimiz Dr. Ozan Balcı, Tokat Belediye Başkanımız Av.Eyüp Eroğlu, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Bünyamin Şahin, Vali Yardımcılarımız Dr.Mehmet Gödek Merdan, Mehmet Suphi Küspeci, Mehmet Sülün, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, İl Jandarma Komutanı J.Albay Hidayet Arıkan, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Cemil Çağlar, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe, Gençlik Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürlerimiz, Gençlik Spor İlçe Müdürlerimiz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Şube Müdürleri, daire amirleri, Antrenör ve Beden Eğitimi Öğretmenlerimizin katılımlarıyla Gaziosmanpaşa Lisesi konferans salonunda gerçekleştirildi.

İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programın devamında Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Cemil Çağlar Spor Tokat Projesinin sunumunu gerçekleştirdi.

İl Müdürümüz yapmış olduğu sunumda;

Tokat Valiliğimizin himayelerinde merkez ve ilçelerdeki tüm okullarımızda eğitim gören yüz bini aşkın öğrencimizi kapsayan ve ilimizdeki kamu kurum kuruluşlarının elinde bulunan tüm spor tesisi ve insan kaynaklarının seferber edildiği "Spor Tokat" projesi 17 Aralık 2018 tarihi itibari ile başlatılmıştır.

İl'de Sayın Valimizin, İlçede Kaymakamlarımızın koordinatörlüğünde "Spor Tokat" projesi il/ilçe izleme ve değerlendirme kurulu aracılığı ile yürütülmektedir.

Spor Tokat projesi ile okullarımızda eğitim gören çocuk ve gençlerimizin yetenek ve istekleri doğrultusunda en az bir spor branşıyla tanışmaları, spor kültürünün tabana yayılması, sporu bir yaşam felsefesi haline getirmeleri, her türlü kötü alışkanlıktan uzak durmaları, sağlıklı yaşamı ön plana çıkarmaları, sağlıklı nesiller yetiştirilmesi, obezite ve bağımlılığa karşı mücadeleye öncülük edilmesi amaçlanmaktır.

Ayrıca sporda yetenekli çocuklarımızın keşfedilerek ilimiz ve ülke sporuna kazandırılması hedeflenmektedir.

Tüm okullarımızda branşların çocuklarımızın isteği doğrultusunda tespit edilmesi gerekmektedir. Hali hazırda branş tespitini yapmayan okullarımızın ivedilikle branş tespitini tamamlaması önem arz etmektedir.
Branş tespiti ile beraber tüm okullarımız okullarında, en yakın spor salonlarında, spor tesislerinde beden eğitimi öğretmenleri, antrenörler ve fahri antrenörler eşliğinde faaliyetlere devam edeceklerdir.” dedi.

Her cuma günü öğleye kadar tüm okullarımız il/ilçe izleme ve değerlendirme kuruluna raporlarını sunacaklardır. Bu raporlarda sportif faaliyet yeri, tarihi ve hangi branşta kaç çocuğun katıldığı belirtilecektir. 
Dönem boyunca yapılan faaliyetler ana okulu ve ilkokullarda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında ‘‘Çocuk Şenliği’’ kapsamında ortaokul ve liselerde ise 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramında ‘‘Spor Şöleni’’ adı altında il ve tüm ilçelerimizde gösteri yapılacaktır "dedi.

Programın devamında Tokat Valiliği, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Tokat Belediyesi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve Kamu Kurumları arasında Spor Tokat projesi işbirliği protokolü imzalanmıştır.