Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır,
Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.

Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından 81 ile eş zamanlı olarak "Türkiye Şehitleriyle Yürüyor" sloganıyla düzenlediği Şarıkamış Şehitlerini ve Tüm Aziz Şehitlerimizi Anma Programımız Gençlik Merkezlerimiz koordinesinde  gerçekleştirildi.

Tokat Valimiz Dr.Ozan Balcı,Ak Parti Tokat Milletvekilimiz Av.Mustafa Arslan,Tokat Belediye Başkanımız Av.Eyüp Eroğlu,Cumhuriyet Başsavcısı Dr.Aydın Turhan,Tokat Gaziosmanpaşa Rektörü Prof. Dr.Bünyamin Şahin, İl Protokolü, sporcularımız,gençlerimiz ve 7'den 70'e halkımızın yoğun katılım sağladığı 104.Yılında Sarıkamış Şehitlerini ve Tüm Aziz Şehitlerimizi anma Yürüyüşü programımız Cumhuriyet Meydanında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlamıştır.

Gençlik Merkezi Müdürümüz Kazım Elmas günün anlam ve önemini belirttiği konuşmanın devamında Cumhuriyet Meydanından başlayan Sarıkamış Şehitleri ve Tüm Aziz Şehitlerimizi anma yürüyüşümüz İl Protokolü ve 7'den 70' e halkımızın yoğun katılımıyla Erenler Şehitliğimiz de okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftümüz Ömer Faruk Bilgili tarafından yapılan dua ve Şehitlik ziyareti ile sona erdi.