Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından, Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Sivil Toplum Kuruluşlarına (STK) ve Kulüplere yönelik Proje Teklif Çağrısı kapsamında kabul edilen 'Tokat Mobil Gençlik Merkezi' projemizde çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor.

Tokat Merkez başta olmak üzere tüm ilçelerimizde uygulanacak olan projemiz  ile  İl Merkezi, İlçeler, Belde ve Köylerde yaşayan gençlik merkezlerimize ulaşamayan tüm gençlerimizi özel olarak hazırladığımız Mobil aracımız ile birlikte ulaşarak, kültürel, sanatsal ve sportif etkinlikler içeren bir dizi faaliyetler gerçekleştireceğiz.

Desteklerinden dolayı Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na Tokat Gençliğimiz adına teşekkür ediyoruz.

Mobil Gençlik Merkezimiz Neler Yapacağız

Mobil Gençlik Merkezi projeleri ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca sunulan hizmetlerden yararlanma imkânı bulamayan ya da yeterince yararlanamayan gençlere bu hizmetlerin yerinde sunulması amaçlandı. 

Tokat Gençlik Merkezimiz koordinesinde gerçekleştirilecek olan Mobil Gençlik Merkezi Projemiz, gençlere sadece bir mobil aracın taşıyabilecekleri ile sınırlı bir takım hizmetlerin ulaştırılacağı projelerin ötesinde bir proje türü olarak tasarlandı.

Mobil araç ile köy, ilçe ya da merkezdeki okullarda, sanayi bölgelerinde, yerleşim yeri meydanlarında, AVM’lerde ve benzeri mekânlarda bir takım etkinlikler (kitap dağıtımı, satranç turnuvası, sportif etkinlikler, önemli günlere ilişkin etkinlikler vb.) düzenlenmesi, uzak mahallerde ikamet eden özellikle dezavantajlı gençlerin katılacağı sportif, kültürel, eğitsel ve sanatsal etkinliklerin de düzenlenmesi ya da bu gençlerin gezi, kamp, sinema vb. etkinliklere katılımının sağlanması sağlanacaktır.