Tokat Valiliğimizce hayata geçirilen Spor Tokat projesi eğitim faaliyetleri kapsamında Sporcu Eğitim Merkezimizde yetişen Dünya Şampiyonu Milli Haltercimiz Mete Binay doğup büyüdüğü memleketinde öğrencilerle bir araya geldi.

Spor Tokat Projesi Eğitim faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen panele;

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürümüz Oktay Düzen,Emirseyit Belediye Başkanı Turan Kapan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birim Sorumlusu Volkan Vural, Okul Müdürlerimiz, Beden eğitimi Öğretmenleri, İlk ve Ortaokul öğrencileri ve Ailelerin yoğun katılımları ile Emirseyit Ortaokulu ile Bozatalan Ortaokulunda “Spor Tokat’la Okullardan  Olimpiyatlara” konulu panele Sporcu Eğitim Merkezimizde yetişen Emirseyit’li Dünya Şampiyonu Milli Haltercimiz Mete Binay konuşmacı olarak katıldı.

Panelin açılışında konuşan Şube Müdürümüz Oktay Düzen; 

Cumhuriyetimizin 100.yılı Ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda 2023 Tokat kapsamında Tokat Valiliğimiz gözetim, denetim, yüreklendirmesi, koordinasyonu ve liderliğinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen merkez ve ilçelerdeki tüm okullarımızda eğitim gören yüz bini aşkın öğrencimizi kapsayan ve ilimizdeki kamu kurum kuruluşlarının elinde bulunan tüm spor tesisi ve insan kaynaklarının seferber edildiği tüm Türkiye’ye örnek olan "Spor Tokat" projemizde çalışmalarımız İl Merkez ve İlçe Spor tesislerimizde tüm hızıyla devam ediyor.

Spor Tokat Projesi eğitim faaliyetleri kapsamında Emirseyit Beldemizde çok değerli katılımcılarımızla birlikte düzenlediğimiz “Spor Tokat’la Okullardan Olimpiyatlara” konulu panelimize hoş geldiniz.

SPOR İLE KENDİNİZİ GELİŞTİRİN

 Spor Tokat projesinin amacı ve hedefleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Şube Müdürümüz Oktay Düzen konuşmasının devamında “Gelecekte Şanlı Türk Bayrağımızı ve İstiklal Marşımızı Uluslararası düzenlenen Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında hep zirvede tutacak hem eğitim hem de sportif anlamda gençlerimiz Spor Tokat ile İlimizde sporun tabana yayılarak spor kültürü ile kendilerini geliştirip, her türlü bağımlılık, zararlı alışkanlıklardan uzak tutarak, profesyonel birer Milli Sporcu olarak İlimizi ve Ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerdir” dedi.

HİÇBİR ZAMAN HEDEFLERİNİZDEN VAZGEÇMEYİN

Dünya Şampiyonu Milli Haltercimiz Mete Binay panelde yaptığı konuşmasında kendisinin de Emirseyitli olduğunu belirterek, spora ilk başlamasından Dünya Şampiyonluğuna kadar uzanan süreçle ilgili açıklamalarda bulundu.

Bende sizler gibi kasabada büyüdüm, sizin geçtiğiniz sıralardan geçtim. Spora amatör olarak başladığını ve antrenörlerinin kendisine hazırlamış olduğu antrenman programlarını aksatmadan çalışmaya devam edip, sportif anlamda birçok başarı elde ederek, yaşamış olduğu tüm zorluklara rağmen hiçbir zaman çalışmaktan vazgeçmeyip, hedefleri doğrultusunda ilerlemeye devam ettiğini belirterek, bu sayede Milli Sporcu olarak doğup büyüdüğüm Emirseyit Beldemi, İlimi ve Ülkemi Olimpiyatlarda, Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında en iyi şekilde temsil ederek Şanlı Türk Bayrağımızı ve İstiklal Marşımızı hep zirvede tutmanın gururunu yaşadım. 

SPOR SAYESİNDE HAYATIM DEĞİŞTİ

Milli sporcu olduktan sonra hayatında çok şey değişti, sizlerde bu yaşta spora başlayarak, sistemli ve özverili çalışmalarınız sayesinde elde edeceğiniz başarılarla benim yaşadığım güzellikleri yaşayacağınıza inancım tam. Bu gururu sizlerin de yaşaması için elimden gelen desteği vereceğime söz veriyorum.

GÖZLERİNİZDEKİ IŞILTI BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Bütün başarılı sporcunun temelinde, çocuk yaşta spora olan ilgi, alakası vardır, daha sonra bir hayalle başlar ve bundan sonra başarı süreç içerisinde mutlaka gelir. Salona girdiğimizde gözlerinizdeki ışıltı çok önemliydi bizim için, ben inanıyorum ki sizlerin içerisinden daha nice Meteler, şampiyonlar çıkacaktır” dedi

Program sonrasında Şube Müdürümüz Oktay Düzen, Emirseyit Belediye Başkanı Turan Kapan, Milli Sporcumuz Mete Binay tarafından Tokat Valiliğimiz tarafından Spor Tokat projesi kapsamında alınan spor malzemeleri öğrencilerimize takdim edilerek, eğitim ve spor hayatlarında başarılar dilediler.