Milli Mücadelenin 100. Yıl dönümü 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile “Gençlik Haftası” kutlamaları kapsamında 15 Mayıs 2019  Çarşamba günü İl Merkez ve İlçelerimizde Atatürk Anıtına Çelenk sunumu yapıldı.

Tokat Gençlik Merkezi Müdürümüz Kazım Elmas tarafından Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtına İl Müdürlüğümüz çelengi konulmasıyla başlayan program, Saygı Duruşu ve müteakiben İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti.

Gençlik Merkezi Müdürümüz Kazım Elmas Gençlik Haftası açılış töreninde yaptığı konuşmasında; 

Sevgili Gençler;

Samsun'da yakılan kurtuluş meşalesiyle başlayan bağımsızlık mücadelesi,cennet Vatanımızın dört bir yanına ulaşmış ve toprağımızın işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya ispatlanmıştır.Toplumun temellerini oluşturan ve geleceğimizin güvencesi olan gençlerimizin milli ve manevi değerlerimize bağlı bir şekilde fikren,ruhen ve bedenen gelişmelerine önem veriyoruz.Ülkemizi gençliğimizle birlikte muhasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için gece gündüz çalışmak ve geleceğe emin adımlarla yürümek zorundayız.

En kıymetli emanetimiz olan Türk İstiklal ve Cumhuriyeti, varlığımızın esası olarak,eğilmez başların,bükülmez kolların,yenilmez Türk evlatlarının elinde sonsuza dek yaşayacak ve nesillerden nesillere devredilecektir.İstiklal ve Cumhuriyetimize kastedecek düşmanlar,en modern silahlarla donanmış olarak,en kuvvetli ordularla üzerimize saldırsalar dahi,ulusal birliğimizi ve yenilmez Türk gücünün zerresini bile sarsamayacaklardır.

Çünkü bu Aziz Vatanın toprakları üzerinde yetişen azimli ve inaçlı Türk Gençliği, Vatanın ve Milletin selameti için her türlü zorluğa iman dolu göğsünü germekten bir an bile tereddüt etmeyecektir.

Bu duygularla,Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşlarını ve bu Vatan için canlarını seve seve feda eden, Aziz Şehitlerimizi rahmet,minnet ve saygıyla anıyor, gençlerimizin gençlik haftasını tebrik ediyorum"dedi.

Gençlik Haftası açılış programımız hafta boyunca gerçekleştirilecek olan sosyal,kültürel ve sportif etkinlik takviminin okunmasıyla sona ermiştir.