İl Müdürümüz Cemil Çağlar tarafından Atatürk Anıtına Çelenk Sunma töreni ile başlayan ve devamında Cumhuriyet Meydanı ile Hüseyin Akbaş arasında yoğun katılımla gerçekleştirilen “Kortej Yürüyüşü” ile devam eden 19 Mayıs Atatürk’ ü Anma, Gençlik ve spor Bayramı 100.Yıl dönümü kutlamalarımız;

Tokat Valimiz Dr.Ozan Balcı,Garnizon Komutanımız Piyade Albay Rıfat Dönel, Belediye Başkanımız Av.Eyüp Eroğlu,Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Aydın Turhan, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Cemil Çağlar, İl Protokolü, Siyasi Parti Temsilcileri, Spor Kulüpleri, kurum personellerimiz, sporcularımız ve halkımızın yoğun katılımları ile Hüseyin Akbaş Spor Salonumuzda hazırlanan etkinlik kutlama alanında gerçekleştirildi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Tüm Şehitlerimiz için yapılan saygı duruşu ve müteakiben okunan İstiklal Marşımız ile başlayan 19 Mayıs Kutlama Programımızda Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Cemil Çağlar günün anlam ve önemi ile ilgili yaptığı konuşmasında;

Yıl 16 Mayıs 1919
 
Bir gemi kalktı gecenin karanlığında ve içinde bir avuç inanmış adamla. O gece İstanbul'dan Bandırma Vapuru ile yola çıkanlar Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları idi. Bizler için, Türk Milleti için Bitmeyen yolculuk böylece başladı.

Yıl 19 Mayıs 1919 

Samsunda bir Gemi yaklaştı Limana. Türk Milleti için Bitmeyen yolculuğun yeni adı samsundu.19 Mayıs 1919, yüzyıl önce, tarihin hiçbir döneminde esareti kabul etmemiş milletimizin verdiği kurtuluş mücadelesinin ilk ve hayati aşamasıdır. 19 Mayıs, yüz yıl da geçse, bin yıl da geçse, kendi özgür irademizle, istiklal ve istikbalimize her şartta sahip çıkacağımızın, hiçbir işgal, esaret ve vesayeti kabul etmeyeceğimizin bütün dünyaya ilanı olmuştur.
 
Özgürlük ve bağımsızlığın müjdesi olarak Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının Samsun’da yaktığı istiklal meşalesiyle başlayan direniş, birlik ve beraberlik içerisinde, azim, cesaret, kararlılık ve inançla büyümüş, bilahare Cumhuriyetin kuruluşuyla taçlanmıştır. O gün, kuruluş ve kurtuluşun ilk planlı, kararlı adımı atılmıştır 

Ve Bugün 19 Mayıs 2019 

İstiklal ve istikbal mücadelesinin ve bağımsızlık ateşinin yakılmasının üzerinden bugüne kadar tam 100 yıl geçti. "Bu süreçte  ülkemiz ne badireler atlattı ne engellerle karşılaştı ama milletimiz hiçbir zaman bağımsızlığından, birliğinden, beraberliğinden, kardeşliğinden ve inancından taviz vermedi. İnşallah vermeyecek. 

19 Mayıs ve İstiklal Harbi’ni zorunlu kılan düşman kuşatması, her dönem değişik yöntem ve araçlar denemiş ama hiç eksik olmamıştır.Bugün ise emperyalizm,özellikle terör üzerinden fiili saldırılar gerçekleştirmektedir.Gençlerimiz,19 Mayıs’ı bu ruha sahip çıkarak anlamalı, anlamlandırmalıdır, tıpkı 15 Temmuz’da yaptığı gibi.

Sevgili Gençler

İstiklal mücadelemizin sembolü olan 19 Mayıs’ın Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, geleceğimizin teminatı ve umudumuz olan gençlere verilen önemin göstergesidir. Bağımsızlığımızı, Cumhuriyetimizi ve demokrasimizi özenle, hassasiyetle koruma noktasında hepimize büyük görevler düşmektedir.Devletimizin Bütün imkânları, sizlerin her türlü bilgiye ulaşması ve çağın getirdiği niteliklere ulaşmanız noktasında hizmetindedir.

Ülkemizin büyük hedeflerine ulaşmak için sizlerle güçlü bir şekilde yürüyeceğiz. Kardeşliğimizden, birliğimizden ve beraberliğimizden hiçbir zaman taviz vermeyeceğiz. Sizler, sanatta, sporda, kültürde ve her alanda yüksek bir inanç, aşk ve şevkle çalışmalısınız. Ve bu alanlarda nitelikli bir şekilde var olmalısınız. Ülkemizi, milletimizi ve medeniyetimizi çok güçlü bir şekilde dünya arenasında temsil etmelisiniz. İhtiyacınız olan ruh, 19 Mayıs'ın ruhunda ve motivasyonunda vardır.

Bu duygu ve düşüncelerle, milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı tebrik ediyoruz.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen programda; 

Spor Tokat projemiz kapsamında çalışmalarına devam eden Karate,Taekwondo ve Sporcu Eğitim Merkezi Güreşçilerimiz tarafından hazırlanan sportif gösteriler, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi BESYO Halk Oyunları Ekibinin Atabarı oyunu, Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencilerinin Müzik Dinletisi, Gençlik Merkezi Gönüllü Gencimiz Talha Bozok Okuduğu EY VATAN Şiiri ve Mahperi Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Halk Oyunları ekibi tarafından gerçekleştirilen folklor gösterileri, Tokat Valimiz Dr.Ozan Balcı,Garnizon Komutanımız Piyade Albay Rıfat Dönel,Belediye Başkanımız Av.Eyüp Eroğlu,Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Aydın Turhan, Protokol ve vatandaşlarımız tarafından ilgi ve beğeni ile takip edildi.