15 Temmuz 2016 günü başlatılan ancak aziz milletimizin şanlı direnişi ile başarısız olan menfur darbe girişiminin üçüncü yılında 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini Anma Haftası olarak çeşitli programlar düzenledik.

İl Merkez ve İlçe gençlik merkezlerimiz koordinesinde düzenlenen etkinlikler ile ilgili açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Cemil Çağlar; 

15 Temmuz hain darbe girişimi bugün halen hafızalarımız da o zor geceyi Allah'a şükür ki başta Cumhurbaşkanımızın feraseti milletimizin duası ve vatandaşlarımızın meydanlara inmesi ile atlattık. Ülkemiz önemli bir süreci geçirdi ve geçirmeye de devam ediyor. Terör örgütü FETÖ/PDY tarafından darbeye canı pahasına dur diyen milletimizin yetiştirdiği aziz şehitlerimizin unutulmaması için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak “Gençler Asla Unutmaz” sloganıyla Tokat Gençlik Merkezimiz ile Erbaa, Niksar, Turhal, Reşadiye ve Zile Gençlik Merkezlerimiz koordinesinde hazırlanan etkinlikler kapsamında;

Şehit Ailelerimize ziyaret,15 Temmuz Gazilerimize ziyaret, Gençlik Merkezleri Yaz okulları Kur’an-ı Kerim Kursumuza katılım sağlayan öğrenci kardeşlerimizle birlikte 15 Temmuz hain darbe girişiminde vatan ve millet için canlarını feda eden aziz şehitlerimiz için anma programları, 15 Temmuz hain darbe girişiminde destan yazan bir milletin sergilediği Vatan ve Bayrak sevgisi içerikli fotoğraf sergisi, Sabah Namazı etkinlikleri ve Sportif faaliyetlerimiz İl ve İlçe Protokolün, gençlerimizin, sporcularımızın ve halkımızın yoğun katılımları ile gerçekleştirilmiştir. 

15 Temmuz'u Unutmadık ve Unutturmayacağız

FETÖ-PDY tarafından düzenlenen hain kalkışma esnasında yaşanan olayların fotoğraflarla anlatılan bu sergimiz ile gelecek nesillere yaşanan bu girişimin sonuçlarının nelere mal olduğunu anlatmanın, özellikle bu girişimin seneyi devriyesinde kendileri için çok önemlidir.

15 Temmuz gecesini gençlerimize asla unutturmamamız gerektiğini düşünüyoruz. Birliğimize, dirliğimize, demokrasimize yöneltilen bu hain kalkışma aslında geleceğimize yönelik de bir darbe girişimiydi. Gençliğe bunu anlatmamız, gençlerimizi de bu bilinçle yetiştirmemiz çok önemli. 

Bu anlamda bizler üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Buradan velilerimize de bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Çocuklarına o hain geceyi ve sonrasında yaşanan milli direnişi kesinlikle anlatsınlar. İhaneti ve ihanete karşı direnişi, silahsız insanların demokrasi için tankların, tüfeklerin üzerine nasıl yürüdüğünü anlatsınlar. Binlerce kahramanlık destanıyla dolu şanlı tarihimizde yüz binlerce kahramanı olan 15 Temmuz gecesinin önemini onlara öğretelim. 

Tokat Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak 15 Temmuz 2016 günü başlatılan ancak aziz milletimizin şanlı direnişi ile başarısız olan menfur darbe girişiminin kalkışmayı ve Türkiye üzerinde oynanan oyunları unutturmamak için düzenleyeceğimiz etkinliklerimiz yıl içerisinde belirlenen tarihlerde gerçekleştirilmeye devam edecektir” dedi.