Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Tokat Gençlik Merkezimiz, 'Genç Dönüşüm' projesi kapsamında devlet tarafından sınava girecek öğrencilere verilen kalem setlerini sınavın ardından toplayarak, ihtiyaç sahibi öğrencilere gönderiyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze bağlı olarak sosyal sorumluluk ve gönüllülük bilincinin artırılması adına önemli projelere imza atılan Gençlik Merkezlerimizde sınav dönemlerinde ayrı bir heyecan yaşanıyor.

"Genç Dönüşüm" ve "Tek Kullanımlık Sanma, Çöpe Atmaya Kalkma" sloganlarıyla hayata geçen projeler kapsamında Tokat Gençlik Merkezimizde görevli gençlik liderleri ve gönüllü gençler, sınavların ardından çöpe gitmesi muhtemel kalem setlerini toplayarak farklı bölgelerdeki öğrencilere gönderiyor. Proje kapsamında geçtiğimiz günlerde düzenlenen LYS ve bu hafta sonu düzenlenen KPSS'de 5 bine yakın kalem seti çöpe gitmek yerine ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere toplandı.

Bu Yıl Hedef 10 bin Kalem Seti...

ÖSYM tarafından yapılan sınavlarda dağıtılan sınav setlerinin gençlik merkezi çalışanları ve gençlik merkezi üyesi gönüllü gençler tarafından toplanarak ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılması hedefiyle yola çıkılan projede, geçtiğimiz yıl 6 bin kırtasiye malzemesi toplanarak ihtiyaç sahibi öğrencilere gönderildi.

Bu yıl da aynı amaçlarla uygulanmaya devam eden proje kapsamında geçtiğimiz günlerde gerçekleşen LYS ile bu hafta sonu düzenlenen KPSS'de 5 bine yakın kalem seti toplandı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz, bu yılın sonuna kadar tüm sınavlarda aynı projenin uygulanarak yaklaşık İl genelinde 10 bin kalem setinin toplanmasını ve başta köy okulları olmak üzere farklı bölgelere gönderilmesini hedefliyor.

"Gençlerimizle Gurur Duyuyorum"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bilinçli bir neslin, daha bilinçli bir nesil yetişmesindeki en önemli faktör olduğunu belirterek, " Gençlerimizin imza attığı sosyal sorumluluk projeleri, geleceğe daha mutlu ve güvenli bir şekilde bakmamız için en önemli umut ışığımız" dedi.

Bu tür projelerde her şeyi devletten bekleyen bir düşünce yerine sosyal sorumluluk anlayışının toplumun geneline yayıldığını dile getiren Bakan Çağatay Kılıç, "Projeyle, devletimizin parası bir nevi çöpe gideceğine, ihtiyacı olan çocuklarımızın geleceği için yeniden değerlendirilmiş oluyor. Projede emeği geçen herkesi kutluyorum. Böylesine önemli projelere imza atan gençlerimizle, gönüllülerimizle gurur duyuyorum" diye konuştu.