Gençlerin ülkemizin doğal güzelliklerini görmeleri, muhteşem tarihini ve kültürel değerlerini öğrenmeleri, Anadolu'da kök salıp büyümüş ULU ÇINAR gibi derin ve heybetli medeniyetimizi tanımaları için başlatılmış bir hareketlilik projesidir.

Gezdikçe, bilgi birikimi ve iletişim gücü artan bir gençlik yetiştirmek amacıyla gerçekleştirilen bu proje, kendini rahat ifade edebilen, özgüven sahibi, sosyal iletişim becerileri gelişmiş, gezip görerek öğrenen gençlerin varlığının sosyal barışa kardeşlik ve huzura hizmet edeceği bilinciyle uygulanmaktadır. Şehirler ve Kültürler projesinin bir diğer amacı güçlü yarınların oluşumunda gerçek katkıyı sağlayacak olan gençlere muhteşem bir medeniyet ve tarihin evlatları olduğumuz gerçeğini anlatmaktır.

Şehirler ve Kültürler projesine katılan gençlerimiz, Bakanlığımıza bağlı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında konaklayacak olup gezilerin tüm masrafları Gençlik ve Spor Bakanlığımızca karşılanacaktır. 

Farklı illerden gelen gençler, akşam etkinliklerinde türküler söyleyerek, el ele halaylar çekerek, yarışmalar yaparak, birbirlerini tanıyarak kaynaşarak, yeni dostluklara ve kardeşliklere yelken açacaklar.

Şehirler ve Kültürler projesi kapsamda Diyarbakır, Erzurum ve Şanlıurfa İllerine yapılacak gezilere İlimizden 14-24 yaş arasındaki gençler yararlanabilecek ve bununla birlikte, İl/İlçe Gençlik Merkezi Müdürlüklerimize şahsen başvurularda kabul edilecektir.

Detaylı bilgi için

Tokat Gençlik Merkezi Müdürlüğü / Telefon : (0-356) 214 79 23