Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Geçmişinden aldığı şeref dolu tarihi, Yeni Türkiye'nin inşasında kullanacak ve vatan sevgisini her daim kalbinin, aklının, ruhunun en derininde hissedecek gençlerimizle ülkemiz çok daha müreffeh bir geleceğe koşar adım ilerleyecektir" ifadelerini kullandı.

Bakan Çağatay Kılıç'ın mesajı şöyle:

"Bugün, milletimizin Büyük Zafer ile bağımsızlık inancı, hür ve müstakil yaşama kararlılığını tüm dünyaya bir kez daha ilan ettiği o kutlu günün 92. yıldönümünü büyük bir heyecan, onur ve birliktelik duygusuyla kutluyoruz.

Tarihimizin en müstesna günlerinden biri olan 30 Ağustos, Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Savaşı'nda Mustafa Kemal'in üstün savaş planının, milletimizin inancıyla birleşerek büyük bir zafere dönüşmesinin çok daha ötesinde anlamlara sahiptir. Unutmamak gerekir ki bu eşsiz zafer, uzun yıllar çok kısıtlı şartlarda sürdürülen askeri mücadeleyi sona erdirmiş, ekonomi ve kalkınma mücadelesini başlatmıştır. Bu zaferle, sadece vatan toprakları düşmandan kurtarılmamış, ulusumuzun bağımsızlık ve özgürlüğü tüm dünyaya duyurulmuş, bu ilkenin egemen olacağı yeni bir devlet kurma anlayışı da güçlenmiştir. İşte bu nedenle 30 Ağustos sadece bir savaşın kazanıldığı zafer günü olmanın çok ötesinde, bu topraklarda atan yüreklerin 2023, 2053, 2071 hedeflerinin yeşermesinin de ilk kıvılcımı olmak gibi tarihi bir öneme sahiptir.

Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, memleketim olmasından büyük bir onur duyduğum Samsun'da başlattığı mücadelenin zaferle taçlandığı bu gün, milletimizin imanı kadar derinden koruduğu vatan sevgisini ve hiçbir şeyle değişmeyeceği özgürlüğünü her şeyin üzerinde tuttuğunu açıkça ortaya koymuştur.

İnanıyorum ki aziz milletimiz, Malazgirt Meydan Muharebesi'nden, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşları'na kadar en zor koşullar içinde bile bağımsızlığını korumuş bir millet olmanın verdiği birlik ve beraberliği, bu topraklar sonsuza dek sürdürecektir.

Halkımız tarafından seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, geçmişteki mücadelemizden ve zaferlerimizden aldığımız güç ve moralle, Cumhuriyetimizin laik, demokratik, sosyal hukuk devleti nitelikleri doğrultusunda muasır medeniyetler hedefine ulaşabilmesi adına var gücümüzle çalıştık, çalışacağız.

Kurtuluş Savaşı'nın bu tarihi günlerinden sonra sürekli kendi içerisine hapsedilen, çok uzun yıllar boyunca tüm enerjisini iç ve dış mihraklar tarafından üretilen suni gündemlerle harcayan bir Türkiye'yi, siz değerli vatandaşlarımızla geçmişte bıraktık. Şimdi, boşa kaybedecek tek bir günü dahi olmayan, sadece bölgesinde söz sahibi olan bir ülkeyi değil, aynı zamanda Dünya'nın dört bir yanındaki mazlumlara ayırım yapmadan el uzatabilen, istiklalinden aldığı güçle istikbaline yürüyen bir Türkiye'yi el birliğiyle inşa ettik. İnanıyorum ki bundan sonraki süreçte de, geçmişinden aldığı şeref dolu tarihi, Yeni Türkiye'nin inşasında kullanacak ve vatan sevgisini her daim kalbinin, aklının, ruhunun en derininde hissedecek gençlerimizle güzel ülkemiz çok daha müreffeh bir geleceğe koşar adım ilerleyecektir.

Bu düşüncelerle, Anadolu'nun bizlere vatan olmasında ve bu toprakların dört bir yanında yaşayan milyonlarca vatandaşımızın anavatanı olarak kalması yolunda şehitlik ve gazilik mertebesine ulaşmış kahramanlarımızı minnet ve rahmetle anıyor, bu aziz vatanın ilelebet muhafaza edilmesi için gayret gösteren kahraman ordumuza ve fedakar güvenlik güçlerimize, Rabbim'den muvaffakiyet niyaz ediyorum. Allah bu ülkeye bir daha Kurtuluş Savaşı yaşatmasın."