Haber Ötesi Programı'nda Serhat Akça ve Nasuhi Güngör'ün canlı yayın konuğu olan Bakan Çağatay Kılıç üniversiteyi yeni kazanan öğrencilerin gündemindeki yurt sorununa dair açıklamalar yaptı. Kredi Yurtlar Kurumu'nun iyileştirme çalışmalarını anlattı.

“Yurt kapasitelerini arttıyoruz”

Ak Parti iktidarı görev başına gelene kadar Yurt Kur kapasitesinin 180 bin civarında olduğunu söyleyen Bakan Çağatay Kılıç, 2013 yılında bu sayının 290 bine ulaştığını anlattı. Yurtlarda genişleyen ve iyileştirilen kapasiteyi anlatan Bakan Çağatay Kılıç, yurtlarda kalan öğrenciler için iyileştirilen yemek yardımını ise şöyle anlattı: “2002 yılında Yurt Kur’un verdiği aylık beslenme yardımı 11 lira iken bizim verdiğimiz beslenme yardımı ayda 220 lira. Ayrıca yurtlarda bedava internet, buzdolabı ve çamaşır makinesi yerleştirilmesi çalışmaları, yemek kalitesi artışı yurtlarımıza olan talebi de artırmıştır. Biz her zaman öğrenci kardeşlerimizle beraber olan bir yapıda çalışıyoruz. ”

Gençlere her zaman desteklerini ve yardım elini uzattığını söyleyen Bakan Çağatay Kılıç, “Ailelerinden ilk kez ayrılmış olan gençlerimiz var, hayata yeni atılanlar var ve bizler de üniversite hayatına atılırken belli zorluklar çektik, bunları aşmak için de elimizden gelen her türlü yardımı yapmaya hazırız” dedi. Yurtların sadece barınma yeri olarak görülmemesi gerektiğinden de bahseden Bakan Çağatay Kılıç, yurtlarda kalan öğrenciler için tasarladıkları projeleri ise şöyle anlattı: “Öğrencilerimiz için daha önce dil kursları, tasarım kursları gibi pek çok alanda kurslar verildi. Şimdi de onların kariyer planlarında yardımcı olacak kariyer günleri planlıyoruz. Farklı sivil toplum örgütlerinin desteği ile sosyal projeler yapılabilir. Gençlerimizle yaşlılarımızı buluşturmak konusunda da tasarımlarımız var.”

Bakan Çağatay Kılıç, gençlerden biraz sabır istedi

Yurtlarda yaşanılabilecek sorunlara da değinen Bakan Çağatay Kılıç, “Genç kardeşlerimiz bizim için çok değerli. Evlerimizde de kimi zaman ufak tefek sıkıntılar yaşayabiliyoruz. Benim öğrenci arkadaşlarımdan ricam, bu sıkıntıları anında yurt müdürlerine bildirmeleri ve biraz anlayış ve sabır göstermeleri. Biz sorumluluğumuzun bilincindeyiz ve her gün ‘Nasıl daha iyi olabiliriz?’ diye çalışıyoruz” dedi.

Programın Tamamı İçin Tıklayınız