Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından ortaklaşa planlanan, amatör sporlara ilgiyi arttırmak ve halkı sporun her branşıyla tanıştırmak amacıyla ilimizde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ile Tokat Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu koordinesinde 13-19 Ekim 2014 tarihleri arasında İlimizde düzenlenen “Amatör Spor Haftası” etkinliklerimiz devam ediyor.

Amatör Spor Haftası kutlamaları programı kapsamında gerçekleştirilen panele;

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürümüz Oktay Düzen, Sicil Lisans Şube Müdürümüz Ömer Besler, Emirseyit Belediye Başkanı Ertuğrul Ağıl, Kurum Antrenörlerimiz, Beden eğitimi Öğretmenleri ve İlk ve Ortaokul öğrencilerinin yoğun katılımları ile Emirseyit Belediyesi seminer salonunda düzenlenen “Amatörden, Olimpiyatlara” konulu panele Tokat ASKF Başkanı Sezai Işkın, Milli Sporcularımızdan Mete Binay ( Halter), Sait Özdemir ( Atletizm) ve Atletizm Milli Takım Antrenörü Abdullah Yılmaz konuşmacı olarak katıldı.

Panelin açılışında konuşan Spor Şube Müdürümüz Oktay Düzen; 

Amatör Spor Haftası kutlamaları çerçevesinde geçen yıl Çat Kasabası Şehit Üsteğmen Ragıp Yılmaz İlkokulunda gerçekleştirdiğimiz paneli, bu yıl Emirseyit Beldemizde çok değerli katılımcılarımızla birlikte düzenlemekteyiz. Bu bağlamda panelimize katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor, tekrardan hoş geldiniz diyorum” dedi.

AMATÖR SPORUN RUHU İLE KENDİNİZİ GELİŞTİRİN

Tokat ASKF Başkanı Sezai Işkın; Amatör Spor haftasının amacı ve hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu. “Gelecekte Şanlı Türk Bayrağımızı ve İstiklal Marşımızı Uluslararası düzenlenen Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında hep zirvede tutacak hem eğitim hem de sportif anlamda gençlerimiz amatör sporun ruhu ile kendilerini geliştirip, madde bağımlılığı ve zararlı alışkanlıklardan uzak tutarak, profesyonel birer Milli Sporcu olarak İlimizi ve Ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerdir” dedi.

HİÇBİR ZAMAN HEDEFLERİNİZDEN VAZGEÇMEYİN

Dünya Şampiyonu Milli Haltercimiz Mete Binay panelde yaptığı konuşmasında kendisinin de Emirseyitli olduğunu belirterek, spora ilk başlamasından Dünya Şampiyonluğuna kadar uzanan süreçle ilgili açıklamalarda bulunarak, yaşamış olduğu tüm zorluklara rağmen hiçbir zaman çalışmaktan vazgeçmeyip, hedefleri doğrultusunda ilerlemeye devam ettiğini belirterek, bu sayede Milli Sporcu olarak doğup büyüdüğüm Emirseyit Beldemi, İlimi ve Ülkemi Olimpiyatlarda, Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında en iyi şekilde temsil ederek Şanlı Türk Bayrağımızı ve İstiklal Marşımızı hep zirvede tutmanın gururunu yaşadım” .Bu gururu sizlerinde yaşaması için elimden gelen desteği vereceğime söz veriyorum” dedi.

SPOR SAYESİNDE HAYATIM DEĞİŞTİ

Panelde konuşmacı olarak katılan Balkan Şampiyonu Milli Atletimiz Sait Özdemir’ de bende sizler gibi kasabada büyüdüm, sizin geçtiğiniz sıralardan geçtim.Spora amatör olarak başladığını ve antrenörlerinin kendisine hazırlamış olduğu antrenman programlarını aksatmadan çalışmaya devam edip, sportif anlamda birçok başarı elde ederek, Uluslararası yarışmalarda İlimi ve Ülkemi en iyi şekilde temsil ettim. Milli sporcu olduktan sonra hayatında çok şey değişti, sizlerde bu yaşta spora başlayarak, sistemli ve özverili çalışmalarınız sayesinde elde edeceğiniz başarılarla benim yaşadığım güzellikleri yaşayacağınıza inancım tam” dedi.

GÖZLERİNİZDEKİ IŞILTI BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Atletizm Milli Takım Antrenörü Abdullah Yılmaz panelde yaptığı konuşmasında, tüm sporların anası ve temeli atletizmdir, Olimpiyatın en popüler branşı 22 ayrı kategoride müsabakaların yapıldığı atletizmdir. Bütün başarılı sporcunun temelinde, çocuk yaşta spora olan ilgi, alakası vardır, daha sonra bir hayalle başlar ve bundan sonra başarı süreç içerisinde mutlaka gelir. Salona girdiğimizde gözlerinizdeki ışıltı çok önemliydi bizim için, ben inanıyorum ki sizlerin içerisinden daha nice Meteler, Saitler şampiyonlar çıkacaktır” dedi

Program sonrasında Spor Şube Müdürümüz Oktay Düzen, Sicil Lisans Şube Müdürümüz Ömer Besler ve Tokat ASKF Başkanı Sezai Işkın tarafından gençlere sportif malzeme ile İl Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyetlerine devam eden Tokat Gençlik Merkezimiz öğrencilere“Genç Dönüşüm” projesi kapsamında toplanan kalem setlerinden hediye ettiler.