Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende, Tokat Valiliği tarafından 1500 adet Türk Bayrağı tören alanında bulunan öğrenci ve vatandaşlara Vali Cevdet Can, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hacı İlbaş ve Belediye Başkanı Av.Eyüp Eroğlu tarafından dağıtıldı. 

Vali Cevdet Can, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hacı İlbaş ve Belediye Başkanı Av.Eyüp Eroğlu askeri birlikleri, emniyet teşkilatını, halkı, Sporcularımızı ve öğrencileri selamladılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı' nın okunmasının ardından konuşma yapan Vali Cevdet Can konuşmasında;

Cumhuriyet’in ezelden ebede akıp giden tarihimizde çok önemli bir aşama olduğunu söyledi. Temelinin Türk kahramanlığı ve yüksek Türk kültürü olduğunu ifade eden Vali Cevdet Can, “ Mazisi insanlık 
tarihiyle başlayan ve bu güne kadar yenileri hariç 16 devlet kurmuş solan Türk Milletinin tarih sayfalarından tamamıyla silinmek istendiği bir zamanda ufuktan yeni bir güneş gibi doğan o eşsiz dahi önderliğinde başlatılan ve her biri dünya savaş tarihinin en güç uzun mücadele sahnelerini içine alan Kurtuluş Savaşıyla Türk vatanı düşman işgalinden kurtarılarak 29 Ekim 1923 de Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur.

Ulu Önder Atatürk’ün “Türk milletinin tabiat ve şiarına en uygun olan idare Cumhuriyet idaresidir” diye tanımladığı Cumhuriyeti doğruluğu, çalışması, bilgi ve becerileri değerlendiren milleti kendi kendinin hâkimi, efendisi yapan gelişmelere açık, hak, hukuk ve adalet kavramlarında saygıyı ön planda tutan yapısı ile bugün bile dünyada pek çok toplumun düşlerini gördüğü, özlemini duyduğu bir yönetim biçimidir. Atatürk “Egemen olan millettir. Bu egemenlik kimseye devredilemez, kimseyle bölüşülemez” demek suretiyle Türk milleti için bir hedef tayin etmiştir.

Bu hedef Türk milletinin bağımsızlığını ve bütünlüğünü, ülkenin bölünmezliğini en büyük eserimiz olan Cumhuriyeti korumak ve Türk milletinin mutluluğunu sağlamakla birlikte Türkiye Cumhuriyeti’nin milletler arası alanlardaki hak ve çıkarlarını korumak ve Türk medeniyetini çağdaş medeniyet düzeyinin üzerine çıkarmaktır” dedi.

Vali Cevdet Can'ın konuşmasının ardından, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Antrenörlerimiz nezaretinde jimnastik, karate, taekwondo ve Okçuluk branşında çalışmalarına devam eden sporcularımızın bir birinden güzel enstantaneler içeren gösterileri Protokol ve vatandaşlar tarafından beğeni ile izlendi.

İl Müdürlüğümüz bünyesinde açılan ve çalışmalarına devam eden Engelliler İl Spor Merkezlerinde Okçuluk Antrenörümüz Davut Kaya nezaretinde antrenmanlarında devam eden Burakhan Yıldırım hedefteki balonu başarılı bir atış ile vurması protokol ve izleyicilerden büyük alkış aldı. Burakhan’ ın gösterisinin ardından Tokat Valimiz Cevdet Can başarılı sporcumuzun yanına gelerek azminden ve sistemli çalışmasından dolayı teşekkür etti.

Valimizin ilgisinden ve desteklerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Burakhan bu destekler sayesinde özverili ve sistemli çalışmalarına devam ederek, hedefinin Türkiye Şampiyonu olmak ve devamında da Uluslar arası Şampiyonalarda en üst düzeyde başarılar elde etmek olduğunu söyledi.

Halk oyunları gösterilerinin ardından Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları kapsamında düzenlenen Şiir Okuma ve Cumhuriyet Kupası Atletizm Yarışlarında dereceye giren öğrenci ve sporcuların Madalya ile Hediyeleri Tokat Valimiz Cevdet Can, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hacı İlbaş ve Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu tarafından verildi. 

Tokat Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından Cumhuriyet Bayramına özel olarak hazırlanan gösteri izleyenler tarafından büyük beğeni topladı. Tokat Belediye Bandosunun çaldığı marşlar eşliğinde İl Müdürlüğümüz Sporcularının, İl Emniyet Müdürlüğünün, Askeri Birliklerin, Okulların ve özel spor kulüplerinin tören geçişlerini vatandaşlar alkışlayarak izledi.

Jandarma helikopterinin tören birliklerinin geçişi ile birlikte Tokat Kalesi üzerinde yaptığı gösteri uçuşu ilgiyle izlendi.