Yıl içerisinde farklı temalarla farklı şehirlerde gerçekleştirilecek olan 'Tematik Gençlik Kampları'nın ilk ayağı Samsun ve Manisa oldu. 

Gençlerin belirlenmiş olan temalarda bilgi sahibi olması ve alanında başarılı akademisyen ve işadamları ile bir araya gelmesi amacıyla hayata geçirilen projenin ilk ayağı, 10 - 14 Kasım ve 14 - 17 Kasım olmak üzere iki dönem halinde gerçekleştirilecek. 'Tematik Gençlik Kampları'nın Samsun ayağında 'Girişimcilik' teması işlenirken Manisa ayağında ise 'Tarih' teması işleniyor. 

Gençlerin girişimcilik anlamında gelişmesi için Samsun'da 10 Kasım'da başlayan 'Girişimcilik Kampı'nda, alanında başarılı girişimcilik örneği vermiş medyatik isimlerle gençler bir araya geldi. Gençlerin ufuklarında, hayallerinde bir kapı aralamak ve bundan sonraki hayatlarında birçok şeyi başarabilecekleriyle ilgili temel motivasyonu sağlamak amacıyla düzenlenen kampa, Türkiye genelindeki üniversitelerin iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ve siyasal bilimler fakültelerinde eğitim gören 42 genç erkek katıldı. 14 Kasıma kadar devam edecek ilk dönemde gençler, alanında başarılı akademisyen ve iş adamlarının katılımıyla düzenlenen seminerlere katılıyor.

"Faydalı bir birliktelik yaşadık"
Girişimcilik Kampı'na konuşmacı olarak katılanlar arasında yer alan Zeynep Selin Kobul, gençlerle geleceğin ve gelecekte neler yapılabileceğinin konuşulduğu faydalı bir birliktelik yaşadıklarını kaydetti.

Katılımcı gençlerle iş fikirleri ve yaratıcılığın nasıl inovatif düşünceye dönüşebileceği, bunun için neler yapılması gerektiği, başarısızlıkları, başarıyı elde etmek için kazançların ne olması gerektiği yönünde konuştuklarını belirten Kobul, "Bu tarz projelerde özellikle görevler alıyorum. Gençlerin hayatlarına dokunmak, bir şeyler yapmaları için içlerindeki kıvılcımı birazcık alevlendirmek için bu tür projeleri çok önemli buluyorum. Bu projeyi hayata geçirdiği için Gençlik ve Spor Bakanlığı'nı da tebrik ediyorum" diye konuştu. 

'Tematik Gençlik Kampları Projesi' kapsamında Samsun'da başlayan 'Girişimcilik Kampı'nın ikinci dönemi ise 42 genç kadının katılımıyla 14 - 17 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 

Tarih Kampı Manisa'da
'Tematik Gençlik Kampları'nın 'Tarih' kampı ise 10 Kasım'da 42 erkek üniversite öğrencisinin katılımıyla Manisa'da başladı.

Tarih kampına, üniversitelerin fen edebiyat fakülteleri, dil-tarih ve coğrafya fakülteleri ve eğitim fakültelerinin tarih ile ilgili bölümlerinde eğitim gören, 19-29 yaş aralığındaki lisans ve yüksek lisans öğrencileri katıldı.  

17 Kasım'a kadar sürecek olan kampta gençlere, 1915 Ermeni Tehciri ve günümüze yansımaları, Çanakkale Savaşları, Ortadoğu sorunları ve Türkiye, Ortadoğu konusunda ne yapmalıdır?, Türk Devletleri ve Türkiye ile olan ilişkileri şeklinde 4 konu başlığı altında alanında başarılı akademisyenler tarafından seminerler veriliyor. 

"Gençlerin hayallerine, ufuklarına katkı sağlamayı hedefliyoruz"
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, gençlerimizin sadece spor alanında değil girişimcilik, tarih, bilim, teknoloji vb. temalarda kendilerini geliştirebilmeleri için 'Tematik Gençlik Kampları' projesini hayata geçirdiklerini söyledi. Şuan Samsun'da 'Girişimcilik', Manisa'da ise 'Tarih' temalı kampların devam ettiğini hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç şöyle devam etti:
"Yıl içerisinde farklı temalarla farklı şehirlerde de projeye devam edeceğiz. Şuan devam eden ve ilerleyen dönemlerde de farklı temalarda gerçekleştirilecek olan kamplarda, gençleri alanında uzman akademisyen ve başarılı iş adamları ile bir araya getirerek geleceğe dair olan hayallerine ve ufuklarına katkı sağlamayı, sonraki hayatlarında birçok şeyi başarabilecekleri inancına sahip olmalarını amaçlıyoruz. Geleceğin bilim adamları, işadamları, yöneticileri olacak bu gençlerimizin başarılı olmaları için her türlü imkânı sağlayacağız."