Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 2024 Olimpiyatları adaylığı konusunda,” Kendimizi bağlayıcı bir karar almadan önce değerlendirme yapacağız. Üst düzeyde bir çalışma ve koordinasyonu gerektiren bu konu için önümüzde vakit var” dedi.

Antalya’da Turkish Airlines Open 2014 turnuvası kapsamında PGA European Tour'un final serisi ayaklarından olan ve Antalya'daki Montgomerie Maxx Royal golf sahasında düzenlenen turnuva kapsamındaki müsabakaları takip eden Bakan Çağatay Kılıç, daha sonra Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu ile basın toplantısı düzenledi. Bakan Çağatay Kılıç,spor yatırımlarına büyük önem ve destek verdiklerini, gençlerin farklı alanlarda spor ve kariyer yapmalarını sağlamayı istediklerini söyledi. Uluslararası spor müsabakaları kapsamında tanınmış sporcuların Türkiye'ye geldiğini ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, bu sayede gençlerin farklı spor alanlarına ilgisinin artacağını dile getirdi.

Bakan Çağatay Kılıç, golfün belli bir gruba ait spor olarak tanındığına dikkat çekerek, Türkiye'de en çok lisanslı golf oyuncusunun İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya gibi iller yerine Ağrı'da bulunduğuna işaret etti.

Türkiye'nin belli spor alanlarında tanındığını ancak farklı spor noktalarına odaklanarak çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Bakan Çağatay Kılıç, gençlere hangi yaşlarda hangi spor faaliyetleri yapacaklarını öğretmek gerektiğine vurgu yaparak,”"Okullarımızda elektronik tablet sistemi getiriyoruz. Tabletlerin üzerine bazı video ve fotoğraflar yüklenebilir. Sadece sözel olarak değil, tabletler aracılığıyla da bu bilgileri vermeye devam edeceğiz. Eğitim sisteminin farklı spor alanlarına da kaymasını sağlayacağız" diye konuştu.

Türkiye’nin dört bir yanında faaliyet gösteren ve inşası süren Gençlik merkezleri ile ilgili bilgi de veren Bakan Çağatay Kılıç sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'de 182 gençlik merkezi inşa ettik. 100 tanesinin de inşaatı devam ediyor. Gençlik merkezlerinde kütüphane, bilgi iletişim ve spor merkezleri bulunuyor. Bu salonları çok amaçlı kullanıyoruz. Bu merkezler gençlere farklı spor dallarını icra etme fırsatını sunuyor. Futbol, dünyada en fazla takipçisi olan spor dallarından biri. Pek çok genç futbolda aktif olmak istiyor ancak başka spor dalları icra etmek isteyen kişi sayısı da her geçen gün artıyor. İşte bu insanlara fırsat tanımalıyız."

Bakan Çağatay Kılıç, bir gazetecinin "Golfün en prestijli turnuvalarından Ryder Kupası'nı düzenlemek için çalışmalar var mı" şeklindeki sorusunu cevaplarken, "Bu konudaki raporları görmedim. Türkiye birçok uluslararası spor organizasyonunu yaparken başarılı olmuş bir ülke. Bu konuda herhangi bir kısıtlamamız ya da bunu yapamayacağız şeklinde soru işaretlerimiz yok. Her zaman ulaşılabileceğimiz bir seviye var. Hükümetin desteklemesi gereken bazı hususlar olabilir ve biz bunu yapmaktan memnuniyet duyarız. Bizim bu konudaki çalışmalarımız sürecek. Bu nihayetinde bir yarış. Hiçbir şey bizi durdurmayacak. Bu amaca ulaşmak için çalışacağız. Bu kupayı düzenlemek için verilmiş taahhüt var ve golf camiasından da destek bulunuyor. Bundan kesinlikle geri adım atmayacağız, bu yarışa gireceğiz. Türkiye'de golfün geleceğiyle ilgili önemli bir artı olacak.Kısa süre öncesine kadar golf sahası bulunmayan ülkemizde bu yıl itibarıyla 21 sahaya ulaştık. Bu rakam Türkiye için oldukça önemli” ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin golfte dünya gündeminde olduğunu kaydeden Kılıç, "Amacımız Türkiye'ye gelen golf oyuncularına keyifli zaman yaşatabilmek. Yaptığımız her çalışma bize başka bir deneyim getiriyor. Ryder Kupası gibi büyük organizasyonlar, uluslararası spor alanındaki durumumuzun değerlendirilmesi açısından bize artı getiriyor" diye konuştu.

Türkiye'nin 2024 Olimpiyatları'nda adaylığı

Türkiye'de çok daha iyi spor tesisleri inşa etmek için çalıştıklarını anlatan Kılıç, çok amaçlı stadyumlar inşa ettiklerini hatırlatırken başka bir gazetecinin "Türkiye 2024 Olimpiyatları'nda aday olacak mı" sorusuna şu karşılığı verdi:

"Türkiye'nin uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapma konusunda bir çekincesi yoktur. Olimpiyatlarla alakalı önümüzdeki dönemde yapacağımız çalışmalarla ilgili son kararı vermiş değiliz. Olimpiyat adaylığı konusu çok üst düzeyde bir çalışmayı ve koordinasyonu gerektiriyor. Önümüzde vaktimiz var. Kendimizi bağlayıcı bir karar almadan önce bu değerlendirmeleri yapıp, bundan önceki olimpiyat adaylıklarımızı da yaşadığımız tecrübeleri de masaya yatırarak karamızı vereceğiz."

Türkiye'de spor çalışmalarını gençlik çalışmalarıyla yürütmek istediklerine dikkati çeken Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, yavaş yavaş bu çalışmalarının meyvelerini almaya çalıştıklarını da sözlerine ekledi.