Bakan Çağatay Kılıç, Amasya Hamit Kaplan Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti 5. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada “Gençlik merkezi inşaatlarımız devam ediyor. Bu merkezlerimizde çok farklı alanlarda kurslar veriliyor" diye konuştu.

Osmanlıca eğitimi

Bakan Çağatay Kılıç, gençlik merkezlerinde verilen kurslardan birinin de Osmanlıca olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hayrat Vakfı ile yapılan bu çalışma iki yıldır devam ediyor. Ben burada tekrar Hayrat Vakfı çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bir vakıf gibi bunu hayır için yapıyorlar. Allah onlardan razı olsun. Biz de bu imkanı onlara sunuyoruz. Gençlik merkezlerimizde Osmanlıca eğitimlerine devam ediyoruz ve devam edeceğiz. Oraya gelen genç kardeşlerimiz bunu öğrenecekler. Ondan sonra günlük hayatlarında, akademik çalışmalarında nerede istiyorlarsa orada kullanacaklar. Bu imkanı sunuyoruz. Bunu sunmak bizim medeniyetimize  ve geçmişimize hiçbir şekilde karşı gelmek değil aksine onu sarmaktır, kucaklamaktır. Bu cumhuriyetin kazanımlarındandır. Dolayısıyla biz bu çalışmalarımıza devam edeceğiz."