29 Haziran 2015 Pazartesi günü saat 14.00 'da Hüseyin Akbaş Spor Salonunda İl Müdürümüz Cemil Çağlar, Şube Müdürlerimiz İbrahim Güneş, Celal Yurdakul, Ömer Besler, Oktay Düzen, Nafi Demir, Tokat ASKF Başkanı Sezai Işkın, Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Nurettin Dağdelen, Antrenörlerimiz, Sporcular, Kurum personellerimiz ve Ailelerin katılımlarıyla gençlerimizin hazırlamış oldukları sportif gösterilerle, 2015 yılı İl Spor Merkezleri ve Engelliler İl Spor Merkezleri açılış töreni gerçekleştirildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan İl Spor Merkezleri açılış töreni açılış konuşması ile devam etti.

İl Müdürümüz Cemil Çağlar açılış töreninde yaptığı konuşmada;

Spor Genel Müdürlüğümüzün 77. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle her yıl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde açılan İl Spor Merkezleri açılış törenine hoş geldiniz, 11 Ayın Sultanı Ramazan ayımızın tüm dünya ve İslam âlemine hayırlar getirmesini dilerim.

19 branşta yaklaşık olarak 5000 çocuk ve gencimizin faydalanacağı Müdürlüğümüz bünyesinde açılan İl Spor Merkezlerimizin amacı;

Çocuk ve gençlerimize spor kültürünü aşılamak, sporu sevdirmek, spor yapma alışkanlığı kazandırmak, sosyal ve kültürel yönden gelişmelerini sağlamak, yazın boş zamanlarını sporla değerlendirmek, her türlü zararlı alışkanlıklardan korumak, Ruh ve beden sağlığı yerinde fizyolojik ve psikolojik sağlamlığa sahip, yetenekli ve kabiliyetli gençleri Türk sporuna kazandırmak, Güçlü bir alt yapı oluşturmak amacıyla her yıl okulların yaz tatiline girmesiyle başlayan İl Spor Merkezlerimiz de tecrübeli antrenörlerimiz nezaretinde sportif çalışmalarımız yürütülmektedir.

 İl Spor Merkezlerimizde almış oldukları eğitimler sonrasında elit sporcu vasıflarına ulaşan çocuklarımızın antrenmanlara devam ettirilmeleri sağlanarak müsabık sporcu olmaları sağlanacaktır. 

Dolayısıyla İlimizi ve Ülkemizi Uluslararası platformda temsil etme bakımından İl Spor Merkezlerinin birer fırsat olduğunu, bu fırsatı bütün çocuk ve gençlerimizin sporu bir yaşam kültürü olarak benimsemeleri yegâne amacımızdır.

Bu amaca ulaşabilmemiz için de ailelerimizin desteğine ihtiyacımız vardır. Sporun çocuklarımızın yaşamında sadece yaz dönemi faaliyeti olarak görülmemesi, okullar açıldığı zamanda çocuklarımızın spora yönlendirilmesi, okullar açıldığı zaman da çocuklarımızın spora yönlendirilmesi ve desteklenmesi çok önemlidir.

İl Spor Merkezlerimizde farklı okullardan, farklı kültürlerden gelerek hep birlikte spor yapan çocuklarımız, gençlerimiz, yeni arkadaşlıklar ve dostluklar edinmektedirler.

İlimizde 05-18 Yaş arası çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik Cimnastik, Voleybol, Eskrim, Halter, Güreş, Satranç, Tenis, Bocce, Taekwondo, Karate, Futbol, Masa Tenisi, Boks, Basketbol, Okçuluk, Judo, Atletizm, Hentbol ve Halkoyunları olmak üzere toplam 19 branşta ücretsiz olarak açılan İl Spor Merkezleri 15 Eylül 2015 tarihine kadar devam edecek olup;  şuana kadar 1500 Sporcu kayıt yaptırmıştır. 

Geçen yıl 4000 Sporcuya hizmet verdiğimiz İl Spor Merkezlerimizde bu yılki hedefimiz ise 5000 gencimize ulaşmaktır. 

Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Spor Genel Müdürlüğü, Bedensel Engelliler Spor Federasyonu, Görme Engelliler Spor Federasyonu, İşitme Engelliler Spor Federasyonu ve Özel Sporcular Spor Federasyonu işbirliği ile 19 Şubat 2014 tarihinde imzalanan 'Antrenörlerimiz Engelleri Aşıyor' projesi kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak proje kapsamında İlimizde engelli vatandaşlarımıza yönelik Engelliler İl Spor Merkezlerinin de açılışını yaparak engelli gençlerimizin ve çocuklarımızın spor yapmalarına olanak sağlayacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyor İl Spor Merkezleri açılış törenine tekrar hoş geldiniz diyor, tüm gençlerimize başarılar diliyorum" dedi.

İl Spor Merkezleri açılış töreni programımız;

Özel Sporcular, Eskrim,Basketbol, Hentbol ve Futbol branşlarında İl Spor Merkezlerimizde çalışmalarına devam eden çocuklarımızın ve gençlerimizin hazırlamış oldukları bir birinden renkli görüntülere sahne olan sportif gösterileri ile sona erdi.

 İl Spor Merkezleri kayıtlarımız hakkında başvuru ve bilgi için :

Tokat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü
Spor Servisi Telefon: 0356 214 33 09 / Dâhili: 102-103-104