Gençlik ve Spor Bakanlığımızca düzenlenen Şehirler ve Kültürler Projesi kapsamında ilimizden 14-29 yaş arası 240 gencimiz Çanakkale, Isparta ve Van illerini gezip görme imkanı bulacaklar.

Şehirler ve Kültürler gezisi ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Müdürümüz Cemil Çağlar;

Gençlik ve Spor Bakanlığımızca başlatılan “ Şehirler ve Kültürler” projesi kapsamında Tokat’ tan 14-29 yaş arası 240 genç Çanakkale, Isparta ve Van illerini gezme imkanı bulacaktır. Şehirler ve Kültürler projesinin bir amacı da güçlü Türkiye’ nin oluşumunda görevler alacak gençlerimiz tarihi ve kültürel değerlerimizi tanıma imkanına sebep olmaktır.

Farklı illerden gelen gençlerle bu programlar nedeniyle birbirini tanıma imkanı bulacak, yeni dostluklara ve kardeşliklere yelken açacaktır.
Proje başvurusu http://sehirlervekulturler.gsb.gov.tr/BasvuruFormu.aspx adresinden gerçekleştirilecek ve başvuru sonuçları web/sms yoluyla bildirilecektir.18 yaşın altındaki gençler başvuru sonunda, sistemin oluşturduğu Veli İzin Belgesini velisine imzalatarak, en geç etkinlik gününde Tokat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezleri’ne ulaştırması yeterli olacaktır.

Projede son başvuru tarihi yoktur. Proje bitene kadar istenen tarih ve il için başvuru yapılabilir.  Başvurusu kabul edilmeyenler bir sonraki dönemler için yeniden başvurabilirler. Gençlerin seçiminde Gençlerin seçiminde; şehit veya gazi yakını olanlara, anne ve/veya babası vefat edenlere, dezavantajlı ve kırsal kesimde yaşayan gençlere öncelik verilecektir. Bunun dışında başvuru sırasına göre gençler telefonla aranıp programa katılıp katılmayacakları teyit edilecektir.

Başvuru sırasına göre gençlere telefonla ulaşıp programa katılıp katılmayacakları teyit edilecektir. Böylece asil ve yedek listeler belirlenecektir. Gençlere araçların kalkış saati ve yeri bildirilecektir. Asil listede bulunan gençlerden gelmeyenlerin yerine yedek listedeki gençler programa götürülecektir.