Engelli bireylerin daha iyi bir yaşam düzeyine kavuşturulması için toplumsal bir sorumluluktur. Doğuştan ve sonradan olma nedenlerle yaşanılan engellilik durumu, işlev ve organ kayıplarına bağlı olarak yaşam kalitesini temelden etkiler. Engelli bireylerin yaşamı sürdürme, bakılma, korunma, eğitim, gelişme, katılım olanakları sınırlıdır. Engellinin yaşam kalitesini artırmak, engelli bireyleri, toplumla en üst düzeyde bütünleştirmekten geçer. Bütünleştirmenin en üst düzeyde olması için engelli bireyin kimsenin yardımına ve desteğine gereksinim duymadan veya en az gereksinim duyabilecek şekilde yaşam koşullarının kendisine sağlanması gerekmektedir.

Bu doğrultuda;

 Tokat Valiliği, Tokat Belediyesi, Turhal Belediyesi, Almus Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz, Tokat Rehberlik ve Araştırma Müdürlüğü ile Türkiye Beyaz Ay Derneği Tokat Şubesi işbirliği içerisinde gerçekleştirilen “NEŞELİ GÜNLER” projesi çalışmalarına tüm hızıyla devam etmektedir.

Projenin kapsamı, amacı

 10-23 yaş aralığındaki özel gereksinimli bireylerin eğitim eksikliğini gidermek ve nitelikli bireyler olarak sosyal yaşama kazandırmak, bağımsız hareket edilme kabiliyetlerini arttırmak, özel gereksinimli bireylerden ve ailelerinden istekli olanların yaz tatilinde sosyal aktivite yapmalarını sağlamak, özel gereksinimli öğrencilerin ve ailelerinin birlikte sağlıklı zaman geçirmelerini sağlamak, özel gereksinimli bireyin eğitim sürecinde edindiği kazanımların sosyal yaşama geçişin ve yaşantı zenginliğinin sağlanması ve çevresi ile iletişimde bulunacağı aktiviteleri gerçekleştirmesini sağlamak ve ailelerinin moral-motivasyonlarını artırmak amacıyla Özel Çocuklarımıza;

 Almus Cumhuriyet Yatılı Bölge Okulunda her Cuma günü saat 09:00 ‘ da başlayıp, Cumartesi günü saat 16:30 ‘ da sona eren kamp etkinlikleri, her Salı Almus ve Turhal Belediyesi yüzme havuzunda antrenörlerimiz nezaretinde yüzme etkinlikleri, İl Müdürlüğümüz tesislerinde sportif etkinliklerle bir birinden neşeli ve eğlenceli oyunlarla aktiviteler gerçekleştiren Özel Çocuklarımıza program doğrultusunda okuma-yazma, el sanatları kursları da verilmektedir.

Özel Çocuklarımız hazırlanan program doğrultusunda Yaz Okulunu dolu dolu geçirirlerken; velilerine de pasta yapımı, el sanatları ( keçe – çanta yapımı ) ve aile eğitim kursları verilmektedir.

Özel Çocuklar Yaz Okulu NEŞELİ GÜNLER  projesi  31 Ağustos 2015 tarihinde gerçekleştirilecek olan kapanış programı ile 2015 yılı çalışmalarını tamamlayacaktır.