Suriye'li, Irak'lı ve Afgan'lı gençler sporla hayata tutunuyorlar...

Ülkemize sığınan ve İlimizde ikamet eden Suriye, Irak ve Afgan uyruklu mülteci çocuklarının gözyaşlarının dindirilmesi, savaş esnasında yaşamış oldukları acıların biraz olsun hafifletilmesi, suça sürüklenmelerinin önlenerek, ahlaklı ve sorumluluk bilincine sahip birey olarak yetişmelerinin sağlanması, güvenli ortam olan spor tesislerinde oyun ihtiyaçlarının giderilmesi doğrultusunda Uzun burun Sentetik Futbol Sahamızda Kurum Antrenörlerimiz nezaretinde sportif faaliyetler gerçekleştirerek, neşeli ve eğlenceli anlar yaşıyorlar.

İl Müdürümüz Cemil Çağlar, beraberinde Şube Müdürümüz Ömer Besler ve Spor Servis Şefimiz Abdülkadir Nakaç ile birlikte, tesislerimizde sportif faaliyetlerine devam eden mülteci gençleri ziyaret etti.

Yapılan çalışmalar hakkında antrenörlerimizden bilgiler alan İl Müdürümüz Çağlar, gençlerle de yakından ilgilenerek, sohbet etti ve sportif ve kültürel faaliyetlerde kurum olarak vermiş oldukları destekleri artırılarak devam ettirileceğini söyledi.

Mülteci gençlerde kendilerine sağlanan bu imkanlardan duydukları memnuniyeti dile getirerek, spor sayesinde öz güvenlerinin geliştiğini, aynı zamanda da yeni dostluklar ve arkadaşlıklar kurduklarını söylediler.

Sportif etkinlikler kapsamında mülteci gençler ile İl Spor Merkezlerimizde futbol antrenmanlarını devam ettiren gençlerimiz arasında antrenörlerimizin de katılımları ile gerçekleştirilen dostluk maçı sonrası günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile program tamamlanmıştır.