Gençlik ve Spor Bakanlığımızın tüm yurtta başlatmış olduğu dev tesisleşme hamlesi tüm hızıyla devam ediyor. Bu doğrultuda Tokat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak 2014 – 2015 yıllarında il merkezimiz olmak üzere ilçelerimizde çağın gerekliliklerine uygun, uluslararası standartlarda sportif tesisler İlimiz sporuna kazandırılmaktadır.

Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak;

Gençlerin bilgi toplumunun gerekleri ile donanmış Ülke kalkınmasında aktif, yaşam becerileri güçlü, öz güven sahibi, insani ve milli değerlere haiz, girişimci ve katılımcı olmalarının sağlanması ile gençlere sunulan hizmetlerin kalitesinin yükseltilmesi ile "Gençlerin zararlı alışkanlıklara ve şiddete yönelmelerini önlemek üzere spor, kültür ve sanat alanlarında gelişimlerini destekleyecek programların uygulanmasına devam edilmektedir.

Spor alanın da ise sağlıklı ve hareketli bir yaşam gereği olarak toplumda spor yapma kültürünün yerleştirilmesi, spor hizmetlerinin kalitesi ve çeşitliliği artırılarak sporun geniş kitlelere yaygınlaştırılması ve başarılı sporcular yetiştirilmesi temel amaç olarak belirlenmiştir." Spor imkanı sunulduğunda gençlerimiz, çocuklarımız bu imkanları kullandığında doğal olarak olumsuz birçok şeyden uzak kalıyorlar, yeni dostluklar kurarlarken özgüvenlerini de artırıyorlar.

Bu kapsamda Gençlik ve Spor Bakanlığımızın destekleri, Tokat Valiliği, Tokat Milletvekillerimiz, İl Özel İdaresi ile İl Merkez ve İlçe Belediyelerimizin büyük katkıları ile ilimize yeni spor tesisleri kazandırılmaya devam ediyor.

GÜREŞ ANTRENMAN VE KONDİSYON SALONU

Hüseyin Akbaş, Ali Yücel, Ali Rıza Alan, Turan Ceylan, Mehmet Uzun gibi şampiyonlar sayesinde güreş tarihine adını altın harflerle yazdırmış olan İlimizde yeni şampiyonların yetişmesi için 1 milyon TL'lik yatırım olan uluslararası standartlarda yapılacak olan antrenman salonumuzda (3 adet 12x12 m ölçülerinde antrenman minderli), kondisyon salonu, 2 adet soyunma odası, sağlık odası, antrenör odası, teknik hacim odasından oluşan Güreş Antrenman ve Kondisyon Salonumuzda çalışmalar son aşamada olup, en yakın zamanda hizmete açılacaktır.

OKÇULUK EĞİTİM MERKEZİ

İlimizde Okçuluk Sporunun daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlayarak, Uluslararası yarışmalarda İlimizi ve Ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek olan Şampiyon Sporcularımızın yetişeceği Antrenman salonu 300 metre karelik kullanım alanına sahip içerisinde 2 adet soyunma odası, 1 adet antrenör odası, 1 adet Atölye, 1 adet teknik oda, wc ve duşlardan oluşan  “Okçuluk Prefabrik Eğitim Merkezimiz tamamlanarak gençliğimizin hizmetine açılmıştır.

ARTOVA SPOR SALONU

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yatırım programımız kapsamında Artova İlçemize yapılmakta olan 250 kişilik Spor Salonu inşaatında çalışmalar hummalı bir şekilde devam etmektedir. Toplam alanı 3258 metrekare, salon alanı 1146 metrekare olan spor salonumuz voleybol-basketbol ve hentbol oyun kurallarına uygun olup 2 adet soyunma odası, 1 adet hakem odası, 2 adet personel odası, kafeterya ve kazan dairesi, wc ve duşlardan oluşan salonumuzun yanına tartan ( EPDM) zeminli basketbol ve voleybol oyun kurallarına uygun sahalarda bulunmaktadır. 

SULUSARAY SPOR SALONU

Tokat Valiliğimizin, Spor Toto Daire Başkanlığımızın, Sulusaray Kaymakamlığı, Tokat İl Özel İdaresi ve Sulusaray Belediyesinin destekleri ile ilçemizde 1146 metrekare olan spor salonumuz voleybol-basketbol ve hentbol oyun kurallarına uygun olup 2 adet soyunma odası, 1 adet hakem odası, 2 adet personel odası, kafeterya ve kazan dairesi, wc ve duşlardan oluşan Sulusaray Spor Salonumuzda inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam etmektedir.

NİKSAR AÇIK TENİS KORTU

Niksar İlçemize Spor Kompleksimiz içerisine 18x37 ebatlarında akrilik zemin kaplamalı, etrafı 4 metre pvc tel örgü ile çevrili olarak yapılan Açık Tenis Kortumuz açılarak hizmete girmiştir.


ZİLE SEMT SAHALARI

Zile Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü spor kompleksimiz içerisinde yer alan 20x40 ebatlarında akrilik zemin kaplamalı, etrafı 4 metre yükseklikteki pcv tel örgü ile çevrili olan basketbol sahamız ile tenis kortumuz açılarak ilçe halkımıza ve gençliğimize hizmet vermektedir.