Tokat Valimiz Cevdet Can, Ak Parti Tokat Milletvekilimiz Yusuf Beyazıt, Tokat Belediye Başkanımız Av.Eyüp Eroğlu, İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer, Gazi Osman Paşa Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Şahin, Başçiftlik Kaymakamı Mehmet Özcan, Başçiftlik Belediye Başkanı MuratTuncel, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cemil Çağlar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe,Şube Müdürlerimiz Ömer Besler, Celal Yurdakul, Nafi Demir, kurum daire amirleri ve çok sayıda vatandaşın katılımları ile 30 Ocak 2016 Cumartesi günü Başçiftlik Kar şenlikleri ve Kayak merkezi açılışı gerçekleştirilmiştir.

Bin 600 metre yükseklikteki Ortayayla bölgesinde yer alan Samandağı Kayak Merkezi’ne geçildi. 
 
İstiklal Marşımızın okunmasının ardından ilk olarak kürsüye gelen Başçiftlik Belediye Başkanı Murat Tuncel, kış mevsiminde bölge halkına dezavantaj olan beyaz kar örtüsünü avantaja çevirerek bölgeyi tanıtmak istediklerini kaydetti. Başkan Tuncel, önümüzdeki yıl 75 yatak kapasiteli tesis yapmayı planladıklarını ifade ederek, “Şuan ki pist uzunluğumuz 380 metre ve eğitim amaçlı bir pist. Pistimizde kayakçıların zirveye çıkması için babylift bulunmakta. Tesisimizde kayak malzemesi kiralamak mümkün. Kar olduğu sürece tesisimiz kayak severleri ağırlayacak” dedi.
 
Ardından kürsüye gelen Başçiftlik Kaymakamı Mehmet Özcan da yaptığı konuşmada, kısa zamanda yapılan bu tesisin sadece Başçiftlik’in değil, Tokat’ın ve bölgenin kayak merkezi olacağını söyledi.
 
Tokat Belediye Başkanımız Av. Eyüp Eroğlu ise konuşmasında, bu güne kadar Başçiftlik denince akla yaylaları, balı, beyaz patatesi ve soğuk havası geldiğini; bundan sonra Başçiftlik denince bunlara ilave olarak akla kar şenliği ve kayak merkezi geleceğini söyledi.
 
Ardından söz alan Ak Parti Tokat Milletvekilimiz Yusuf Beyazıt ise konuşmasında; Tokat’ın yayla turizminin, kış turizminin, inanç turizminin, kaplıca turizminin ve mağara turizminin dünyaya tanıtılması gerektiğini belirterek bu festivallerin tanıtım açısından çok önemli olduğunu dile getirerek,İlimize bu tesislerin kazandırılmasında büyük destekleri olan Gençlik ve Spor Bakanlığımıza teşekkür ediyorum"dedi.
 
Son olarak kürsüye gelen Valimiz Cevdet Can ise konuşmasında, “Tokat’ın, Başçiftlik’in önü çok açık. Bunun için yapacağımız şey; sadece hizmetkar olacağız, hizmetkarın hizmetkarı olacağız. Bu topraklar, hem kışın kayak merkezi olarak hem de yazın yayla turizmi olarak hizmet verecek. Bu toprakların kaderi artık değişecek” dedi.
 
Protokol konuşmalarının ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı'mızın destekleri ile yapılan Başçiflik Kayak Merkezi’nde, yapılan kayak tesisinin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışın ardından, Valimiz Cevdet Can başta olmak üzere açılışa katılan protokol üyeleri, 9 kişilik yapılan özel kızağa bindi. Kızağı yönlendirmek oldukça güç olurken kayak heyecanı yaşandı. Valimiz Cevdet Can ayrıca tek kişilik kızağa da binerek ayrı bir heyecan yaşadı. 

Etkinlikler İpli Board yarışı, normal kayak yarışı, snowboard yarışı, kızak yarışı, paraşüt gösterisi, drone gösterisi ile devam etti.

Yapılan yarışmaların ardından şenliklere gelenler kayak keyfini doyasıya yaşadı. Kimi vatandaşlar profesyonel kayak malzemelerini kullanarak kayak yaparken, kimileri de ipli kayakla kayak yaptı. Gürgen ağacından yaptıkları kayak takımının ayaklarına kara lastik yerleştiren ve kayak sopası yerine de kayakların ucuna takılan ipleri kullanan vatandaşlar, ’ipli board’ adını verdikleri kayak malzemeleri ile kaydı. 7’den 70’e kayak severlerin ilgi gösterdiği renkli görüntüler eşliğinde şenliklerde tepsi, şambrel, naylon gibi malzemeler kullanarak kayak yapanlar da oldu.

Etkinliklerin sonunda; İpli Kayak Yarışı, Snowboard Yarışı ve Kızak Yarışında dereceye girenlere ödülleri verildi.