Gençlik ve Spor Bakanlığımızca Yurdun dört bir yanına misafir olacak binlerce gencin farklı kültürlerle tanışarak, akranlarıyla diyaloglarını arttırması beklenen “Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz” projesine kayıtlar başladı.

Gençlerin tarihi ve kültürel yönden çevre iller ile kendi il ve ilçelerini daha yakından tanımak, buralarda yaşayan akranlarıyla tanışmak ve gençler arasında diyaloğun artırılmasına katkı sağlamak amacıyla hayata geçirilen “Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz” Projemiz ile genç bireyler arasında hoşgörü ve diyalogun arttırılması, gençlerin farklı coğrafi bölgelerde yaşayan akranlarıyla tanışmaları, kaynaşmaları ve kültürel alışverişte bulunmaları amaçlanıyor. Proje kapsamında gençler bir gün boyunca merak ettikleri ve daha önce görme fırsatı elde edemedikleri yerleri ziyaret edecekler. 

Projeden Kendi imkanlarıyla yaşadığı ili veya komşu illeri görme fırsatı elde edemeyen, gençlik faaliyetlerine katılamayan, kırsalda yaşayan dezavantajlı gençler, okul veya sınıf birincilerine, yetim ve öksüzler, şehit ve gazi yakınları, sanayide çalışan çıraklar, çocuk evlerinde kalanlar, çeşitli nedenlerle eğitimini yarıda bırakmış gençler, sokakta yaşayan gençler, hükümlü yakınları, hafif bedensel engelli gençler, ailesiyle birlikte göç eden gençler öncelikle faydalanacaklardır.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cemil Çağlar Şehirler ve Kültürler - Yörelerimiz” Projesi hakkında yapmış olduğu açıklamasında;

Bakanlığımızın Projesi kapsamında Samsun, Ordu, Kayseri, Amasya, Giresun ve Nevşehir illerine 700 gencimiz ve İlçelerimizden kırsalda yaşayan 300 gencimiz İl Merkezimize yapılacak olan günü birlik gezilere İlimizden 14-29 yaş arasında bay – bayan toplamda 1000 gencimiz katılım sağlayarak, katılımcı gençlerimiz yaşadıkları ilin ve ilçelerimizin ve çevre İllerin sahip olduğu doğal güzellikleri, muhteşem tarihini ve kültürel değerlerini yerinde göreceklerdir.

Bu yıl iki dönem halinde gerçekleştirilecek olan projemizde birinci dönem 01 Mayıs -04 Haziran 2016 tarihleri arasında, ikinci dönem ise 19 Eylül – 30 Kasım 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir” dedi.

“Şehirler ve Kültürler - Yörelerimiz” projesi başvuruları 27 Nisan 2016 tarihi itibari ile başlamış olup, katılmak isteyen gençlerimiz Tokat Gençlik Merkezimiz ile İlçelerimizde bulunan Gençlik Merkezlerimize şahsen başvurmaları gerekmektedir.

Detaylı Bilgi için / TOKAT GENÇLİK MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ

t : (0-356) 214 79 2
3