İl Müdürlüğümüz tarafından Engelliler İl Spor Merkezleri Sporcularımızdan Türkiye Şampiyonu Milli Atletimiz Salih Karadeniz’ e spor malzemesi yardımı yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Spor Genel Müdürlüğü, Bedensel Engelliler Spor Federasyonu, Görme Engelliler Spor Federasyonu, İşitme Engelliler Spor Federasyonu ve Özel Sporcular Spor Federasyonu işbirliği ile hayata geçirilen, engelli bireylerin sosyal yaşama bağımsız erişiminin sağlanması ve Paralimpik Oyunlar için altyapıyı oluşturacak sporcuların yetiştirilmesinin hedeflendiği “Antrenörlerimiz Engelleri Aşıyor' projesi kapsamında çalışmalarımız devam etmektedir. 

Bu amaç ve hedefler doğrultusunda;

Engelliler İl Spor Merkezlerimizde çalışmalarına devam eden Türkiye Şampiyonu Görme Engelli rekortmen Milli Atletimiz Salih Karadeniz’ e Gülle (3 kg-4kg-5kg-6kg-7kg- 8kg-9kg) ,Cirit (300 gr-400 gr-500 gr-600 gr-700 gr-800 gr), Disk ( 750 gr- 1kg -1,5 kg-1.75kg-2 kg), Benc press sehpası ve Atma aletleri standından oluşan malzeme desteğinde bulunduk.

Yapılan Malzeme desteğinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Milli Atletimiz Salih Karadeniz kendisine sağlanan bu olanaklar sayesinde çalışmalarına ara vermeden devam edeceğini belirterek, hedefinin 2017 yılında yapılacak olan Görme Engelliler Avrupa Şampiyonasında İlimizi ve Ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek altın madalyayı kazanmak olduğunu ve bu doğrultuda kendisine destek sağlayan herkese teşekkür ediyorum ”dedi.

Engelliler İl Spor Merkezleri çalışmalarımızla ilgili açıklamalarda bulunan İl Müdürümüz Cemil Çağlar; Kurum olarak, “SPORDA ENGEL YOK” sloganımızla engelli kardeşlerimizin topluma kazandırılması, beceri ve yeteneklerini geliştirmeleri, kendilerine güven duygusu kazandırmayı amaç edinmekteyiz.

Branşında uzman Antrenörümüz Mustafa Erol Karaca tarafından hazırlanan program doğrultusunda çalışmalarına devam eden Görme Engelli Milli Atletimiz Salih Karadeniz’ e spor malzeme desteğinde bulunduk.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak “Engelliler İl Spor Merkezleri” faaliyetlerimiz yıl boyunca devam etmekte olup, tüm engelli bireylerimizi tesislerimize davet ediyorum” dedi.