Türk Hava Kurumu Tokat Şube Başkanlığı organizesinde

Tokat Valiliği, Tokat Belediyesi, Tokat İl Özel İdaresi, Tokat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı ve Todex Kulübü'nün destekleri ile ilimiz tarihinde ilk defa "Havacılık Festivali" düzenlendi.

Olumsuz hava şartları nedeniyle hafta sonu bir bölümü yapılabilen Tokat Havacılık Festivali ödül töreni Tokat Vali Vekilimiz Mehmet Süphi Küspeci, Tokat Belediye Başkanı Av.Eyüp Eroğlu, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Gökçe, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cemil Çağlar, Tükr Hava Kurumu Tokat Şube Başkanı Veli Gökyıldız, Şube Müdürlerimiz, STK Temsilcileri ve vatandaşlarımızın katılımıyla gerçekleştirildi.
Renkli görüntülerin yaşandığı,  Radyo kontrollü model uçak gösterisi izleyenlerden alkış topladı. Gıj Gıj Tepesi'nden atlayış yapan yamaç paraşütü pilotları Gaziosmanpaşa Stadyumu'na iniş yaptı. 

Törende konuşma yapan Tokat Belediye Başkanı Av.Eyüp Eroğlu, ilki yapılan festivalin gelecek yıllarda daha geniş bir yelpazede yapılmasını arzu ettiklerini ifade ederek, “Kurulduğu 1925 yılından bugüne kadar yaptığı prestijli ve kurumsal çalışmalar dolayısıyla Türk Hava Kurumumuzu ve nezdinde Tokat şube başkanımızı tebrik ediyorum. Böylesine önemli bir çalışmayı beraber yapmayı düşündük. Tokat’ın ve tüm kurumların bu çalışmaya destek olmaları gerektiğini gördük ve şehrimizin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla birincisi yapılan bu festivale Tokat Belediyesi olarak destek verdik. Biz olayın tanıtım boyutunu çok önemsiyoruz. İki gün boyunca yapılan bu programın ulusal ve yerel gündemde çok yer buldu ve Tokat’ın tanıtımına katkılar sağladı. Başta Valiliğimize, İl Özel İdaremize ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Türk Hava Kurumu Tokat Şube Başkanımızı da kutluyorum inşallah bundan sonraki festivalleri daha büyük bir şekilde yapalım istiyoruz” dedi.

Tokat Vali Vekili Mehmet Süphi Küsbeci ise olumsuz hava şartları nedeni ile sekteye uğrayan festivalin önümüzdeki yıllarda daha geniş katılımla yapılmasını beklediklerini dile getirdi. Yapılan konuşmaların ardından  protokol tarafından ödüllü yamaç paraşütü hedef yarışmasında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.