Vali Cevdet Can, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın sosyal sorumluluk projelerinden "Damla Projesi" kapsamında, 15 ülkeden Tokat’a gelen 55 öğrenciyi kabul etti.
 
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından üç yıl önce hayata geçirilen “Damla Projesi” kapsamında, ülkemizdeki çeşitli üniversitelerde öğrenim gören 15 farklı ülkeden 55 öğrenci, gönüllülük esasıyla geldikleri Tokat’ta kendi ülkelerini tanıtıp aynı zamanda ülkemizin kültürünü öğreniyorlar. 
 
Vali Can, “Damla Projesi” kapsamında ilimizde bulunan öğrencileri kabul etti. Ziyarette öğrencilere Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar ile Bakanlık Müşaviri Metin Ayvazoğlu eşlik etti.
 
Vali Cevdet Can’a programa ilişkin bilgiler veren Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Metin Ayvazoğlu, 5 günlük Tokat ziyaretleri kapsamında katılımcı gençlerle birlikte; Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi’nde yaşlıları ziyaret, köy ziyaretleri ve köylerde iftar yemeği, mezlarlık ve çevre temizliği, fidan dikimi, Engelli Rehabilitasyon Müdürlüğü’nde engellilerle aktiviteler ve dezavantajlı ailelerin ziyaretleri gibi gönüllülük faaliyetleri gerçekleştirdiklerini belirtti. 
 
Projenin tümüyle gönüllük esasına dayandığını bildiren Ayvazoğlu, hem Türk hem de Türkiye'de öğrenim gören yabancı gençlerin Anadolu'yu ve insanını tanımalarını, dezavantajlı tanımlanabilecek gruplar ile bir araya gelmelerini sağladıklarını anlattı.
 
Konuk öğrencilerle sohbet eden Vali Can, ülkemizin her geçen gün dünyada itibarı artan bir ülke olduğunu ifade ederek, “Amacımız dünyadaki bütün insanların yüzlerinin gülmesidir” dedi. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hazırlanan bu projeyi çok beğendiğini ve öğrencileri Tokat’ta ağırlamaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Vali Can, öğrencileri Tokat’ta değişik zamanlarda ve değişik vesilelerle yine ağırlamak istediklerini dile getirdi.
 
Programın sonuda, projede emeği geçen personele ve gönüllü gençlere sertifika verildi.
 
Konuk öğrencilere Tokat’a özgü çeşitli hediyeler veren Vali Can, çekilen hatıra fotoğrafının ardından öğrencileri tek tek tokalaşarak uğurladı.