Tokat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ortaklığında yürütülen “EVS with Small Children” isimli projenin gönüllüsü Yeliz ARAZ, Macaristan Ulusal Ajansı’nca uygulamaya konan “Erasmus+ Gençlik Programı: Avrupa Gönüllü Hizmeti” alt programı kapsamında Macaristan’ın Szekszard şehrinde gönüllülük faaliyetlerini gerçekleştirecektir.

Genç Gönüllüler projemiz kapsamında duyurusunu yaptığımız etkinliğimize tüm Türkiye genelinden 92 başvuru alınmıştır. Başvurular içerisinden ön değerlendirmeyi başarıyla geçen 20 adayımız Macaristan’daki kuruluşumuzla paylaşılmıştır. Ortak yapılan son değerlendirme sonucunda Bursa Gemlik’te yaşamını sürdürmekte olan Genç Gönüllüler Gönüllüsü ve Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Yeliz Araz’ın katılmasına karar verilmiştir. 
01 Eylül 2016 – 31 Ağustos 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan gönüllülük faaliyeti öncesinde ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edebilmesi için gönüllümüzü 24-25 Ağustos 2016 tarihleri arasında ilimizde misafir ettik. Son hazırlıkları yapıp Ayrılış Öncesi Eğitimi düzenledik. Düzenlenen eğitim ile gönüllümüz; çalışacağı AGH projesi, gerçekleştireceği faaliyetler, konaklama, eğitim ve sağlanacak destekler hakkında net bilgi sahibi oldu.

Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH) 17-30 yaşları arasındaki gençleri Avrupa Birliği sınırları içinde veya dışındaki yabancı ülkelerde gönüllü aktivitelerde bulunarak kişisel olarak kendilerini geliştirmelerine fırsat veren bir programdır. Avrupa Birliği gençlere bu fırsatı vermektedir çünkü gönüllülük gençlerin profesyonel bilgi ve becerilerinin gelişmesine katkıda bulunarak onların iş bulmalarına da fırsat veren bir yaygın eğitim öğrenme deneyimi olarak kabul edilmektedir. Aynı zamanda onların dayanışma duygularını arttırmakta, sosyal becerilerini geliştirmekte ve topluma aktif katılımlarını teşvik etmektedir. Gönüllülük ve onun hizmet ettiği halkın her ikisinin de yararlandığı kazan-kazan durumudur.

Konu ile ilgili açıklama yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cemil Çağlar; “Geçtiğimiz Nisan ayında 4 gönüllümüzü Portekiz’e göndermiştik. Gönüllülerimiz bir ay boyunca AB üyesi bir ülkede yaşama şansına sahip olmuşlardı. Kişisel gelişimlerine, gönüllü çalışmalarına ve kültürlerarası öğrenmelerine büyük katkıları olan bu süreci başarıyla tamamlayıp ülkemize geri dönüş yapmışlardı. Bu kez sadece 1 gönüllümüzü 1 yıl boyunca bu şans ile baş başa bırakıyoruz. Kendisinin süreçten mümkün olduğunca faydalanmasını ve ileriye dönük ülkemize yararlı çalışmalar gerçekleştirmesini temenni ediyorum.” dedi.