2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda Altın Madalya kazanan Goalball Milli Takım Sporcumuz Sevda Altunoluk’tan İl Müdürlüğümüze ziyaret

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cemil Çağlar 2016 Rio Paralimpik Oyunlarında Altın Madalya kazanan Goalball Milli Takım Sporcumuz Sevda Altunoluk ve Babası Savaş Altunoluk’u makamında kabul etti.

07-18 Eylül'de Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen 2016 Rio Paralimpik Oyunlarında Milli Sporcumuz Sevda Altunoluk’unda mücadele ettiği Goalball Milli Takımımız Final Maçında Çin’i 4-1 yenerek Altın madalyanın sahibi olmuştur.

Rio Paralimpik Oyunları öncesinde yapmış olduğu hazırlık ve Oyunlarda Altın Madalyaya uzanan maçlar ile ilgili İl Müdürümüze açıklamalarda bulunan Milli Sporcumuz Sevda Altunoluk Başta Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’a , Antrneörlerimize, Takım arkadaşlarıma, aileme ve sizlere vermiş olduğunuz destekler için teşekkür ediyorum.

Çalışmalarıma ara vermeden devam edip İlimizi ve Ülkemizi bundan sonraki Şampiyonalarda da en iyi şekilde temsil edeceğim” dedi.

Olimpiyat Kraliçesi Milli Sporcumuzu Altınla ödüllendiren İl Müdürümüz Cemil Çağlar;

Ülke olarak Paralimpik Oyunlarında ilk defa altın madalya kazanan Goalball Milli Takımımızda atmış olduğu 38 golle önemli bir katkı sağlayan Milli Sporcumuz Sevda Altunoluk bizleri gururlandırmıştır.

Bizlerde kurum olarak Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan aldığımız büyük güç ile İl ve İlçelerimizde açmış olduğumuz Engelliler İl Spor Merkezlerimiz ile “Sporda Engel Yok” sloganı ile gerçekleştirmiş olduğumuz faaliyetlerimizle her zaman Engelsiz Sporcularımızın yanlarında ve destekçisi olmaya devam edeceğiz.

Final karşılaşmasında kaydettiği 3 golle galibiyette önemli rol oynayan, Bayrağımızı göndere çektiren Milli Sporcumuz Sevda Altunoluk’a bizlere büyük bir gurur yaşattığı için teşekkür ediyor, spor yaşamında başarılar diliyorum." dedi
 
Ziyarete Spor Şube Müdürümüz Ömer Besler ve Personel Şube Müdürümüz Oktay Düzen’ de katılım sağlamışlardır.