Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı mücadele verenlerin başında gelen sağlık çalışanları için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze bağlı gençlik merkezlerimizde gençlik liderleri ve gönüllüler tarafından koruyucu maske üretiliyor.

Kimsenin talepte bulunmamasına rağmen gençlik merkezinde çalışan gençlerin, ‘hemen ne yapabiliriz’ telaşına düştüklerini ifade eden Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Cemil Çağlar,‘’Kimisi yaşlılarımıza yardım ediyor, kimisi maske üretiyor. Gerçekten çok duygulandırıcı bir süreçte gençlerimiz kendilerini gösterdiler.

Tokat Merkez ve İlçe Gençlik Merkezlerinde üretilen koruyucu maskeler ilk etapta il ve ilçelerimizdeki mesai kavramı gözetmeksizin canla başla çalışan başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere, emniyet ve Jandarma ekiplerimize ulaştırıldı.Üretimine aralıksız devam ettiğimiz koruyucu maskelerin dağıtımları Jandarma, Emniyet ve Sağlık çalışanlarımıza gönüllü gençlerimiz ve liderlerimiz aracılığı ile devam ediyor.

Vatandaşlarımıza maskesiz dışarı çıkmamalarını söylüyoruz, tabi 65 yaş üstü ve 20 yaş altı için zaten sokağa çıkma yasağı var. Diğer vatandaşlarımızın da mümkün olduğu kadar dışarı çıkmamalarını, çok mecbur kalırlarsa da maske takıp çıkmalarını istiyoruz” değerlendirmesinde bulunarak, Vatandaşlarımızın Evde Kalarak bu zor süreci hep birlikte atlatacağız.