Gençlerimiz, gençliğin merkezinde PÖH sınavı hazırlıklarına devam ediyorlar.

Ülkemizin birlik ve beraberliğine yönelik yapılan ve başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişimine en güzel cevabın ancak bir olarak milletçe verilebileceğini vurgulayan İl Müdürümüz Cemil Çağlar, Milletimizin ne kadar asil bir millet olduğunu herkesin bir kez daha gördüğünü belirterek Cenab-ı Allah Vatanımız uğruna Şehadet şerbetini içen 15 temmuz Şehitlerimiz ve tüm şehitlerimizi Cennetinde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) komşu eylesin, demokrasi gazilerimize de acil şifalar versin, Dualarımız onlarla.

Gençliğim, Sporun ve Sporcunun adresi olan bir kurum olarak Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’ın büyük destekleriyle İl Merkez ve İlçelerimizde tesisleşme ve sporu tabana yayılması ile ilgili çalışmalarımıza devam ediyor, Polis Özel harekat sınavına girecek olan tüm gençlerimize başarılar diliyorum” dedi.

Polis Özel Harekat (PÖH) sınava girecek olan gençlerimiz Tokat Merkezde Gençlik Merkezi Mehmet Akif İnan Spor Salonumuz ile Ali Yücel Spor Salonumuzda Atletizm Antrenörü Selahattin Efe Karaca gözetiminde, Niksar İlçe Spor Salonumuzda da Kurtuluş Yücer gözetiminde  çalışmalarına devam ediyorlar. Sınavlarda üstün başarı göstererek ağabeylerinden bayrağı devralacak olan geleceğimizin teminatı gençlerimiz Ülkemizin15 Temmuz darbe girişimi ve son yaşanan terör olayları ile ilgili önemli mesajlar verdi.

Üniversite mezunu, üniversitede eğitim öğretim hayatına devam ederken polis olmaya karar veren gençler 15 Temmuz darbe girişimi ve son yaşanan terör olayları ile ilgili önemli mesajlar verdi.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Okulu, Antrenörlük Bölümü öğrencisi Muhammed Nevzat Kocabay, yaşanan terör olaylardan çok etkilendiklerini ifade ederek, “Vatanımıza, milletimize hainlikler çok. Türk milletini kimse çekemiyor. Bu yüzden polis olmaya karar verdim. Devletimizin her daim yanındayız. Bu son yaşanan terör olayları bizi asla yıldıramayacak yıkamayacak ve sonuna kadar başaracağız. Hiç kimseden korkumuz yok. İstanbul’daki hain saldırıda şehit olan çevik kuvvet polislerinden Yasin İke’nin kanını yerde bırakmayacaklarını ifade ederek, “Yasin İke ağabeyimiz Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Okulu mezunu idi.

Ağabeyimizin kanını asla yerde bırakmayacağız. Özel harekat polisi olabilmek için parkurda çalışıyoruz. Sonuna kadar bu davanın arkasındayız” Ne mutlu Türküm diyene” dedi.

Harita Mühendisliği Bölümü öğrencisi Hakkı Çelepoğlu ise babasının polis, ağabeyinin asker olduğunu belirterek, “Türküz, ırkımız doğuştan polis ve asker yetiştiriyor. Ondan dolayı polis olmaya karar verdim. Son yaşanan olaylardan dolayı gözyaşımız dinmiyor. “Kin yuttuk, kan kusturacağız” bunun için yemin ettik” ifadelerini kullandı.

Adaylar Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde (POMEM) fiziksel yeterlilik parkurunda denge, kondisyon, çeviklik, çabukluk ve esneklik açısından polislik mesleğine uygun olup olmadıkları belirlenecek. 50 saniyede parkuru tamamlayan adayların başarılı sayılacağı fiziksel yeterlilik parkurunu 42 saniye ve daha aşağı sürede tamamlayanlar ise 100 tam puan alacak. Fiziksel yeterlilik sınavı sonucunda 60 puanın altında alan adaylar ise mevzuat gereği başarısız sayılacak.